avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal de contraventie dupa vanzarea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal de contraventie dupa vanzarea masinii

In data de 27 Martie 2017 am vandut autoturismul personal, data la care a fost intocmit contractul de instrainare dobandire a mijlocului auto. In aceeasi zi am si scos masina din evidenta mijloacelor de transport de la Directia Generala Impozite si Taxe Locale, primind procesul verbal de scoatere din evidenta si obtinand viza pe contractul mentionat, necesara cumparatorului pentru viitoarea inscriere la taxe si impozite si inmatriculare.

Vineri, 28 Iulie 2017 (deci acum doua zile) am gasit in cutia potala un proces verbal de constatare a unei contraventii (fotocopie), intocmit pe 04 Iulie 2017 la sediul CNAIR.
Fapta consta in trecerea podului Fetesti-Cernavoda la data de 29 Aprilie 2014 si se prevede amenda de 130 lei, iar contraventia este pe numele meu.

La acea data este evident ca masina se afla in posesia noului noul proprietar, care a savarsit contraventia. Nu stiu daca a apucat sa-si inmatriculeze masina, data contraventiei fiind la 32 de zile de la vanzare-cumparare si scoatrea din obligatiile fiscale, cum am descris anterior.

Ce trebuie sa fac pt a nu plati amenda si a nu ma inregistra cu aceasta contraventie pentru o fapta pe care nu am savarsit-o?

Va multumesc.

cu stima, DM
Cel mai recent răspuns: mdanny , utilizator 14:25, 31 Iulie 2017
va aflati in situatia delicata si fara masina dar si cu amenda aferenta acesteia
Aveti dreptul sa contestati in instanta amenda aplicata,dovedind ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului prin copie a documnentului de tranzactionare auto
Sesizati oficial si SPR evidenta auto despre transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului in favoarea vanzatorului
Va multumesc pentru consiliere. Cu stima, DM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Probleme cu cumparatorul unui autovehicul mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua, In data de 25.09.2019 am vandut autovehiculul proprietate personala unei persoane fizice. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu aceasta si ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia o mașină vândută Vespan ionel Vespan ionel Am vândut masina, dar nu am scris în talon că am înstrăinato și noul proprietar nu a înmatriculato și circulă în continuarea pe numele meu, cum pot ... (vezi toată discuția)