avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren aferent casei de locuit - atribuire in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren aferent casei de locuit - atribuire in proprietate

Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, cu tot terenul din jur, curte si gradina, 1200 mp, dobandita prin mostenire legala si testamentara de la sora mamei mele, fiind unic mostenitor, conform certificatului de mostenitor eliberat de notarul public, si de mai bine de 2 ani solicit Primariei locale sa obtina de la Prefectura judetului atribuirea in proprietate a terenului aferent casei de locuit, cu tot cu curtea si gradina din jur, asa cum rezulta din certificatul de mostenitor si din evidentele fiscale si ale registrului agricol. Am facut nenumarate demersuri, inclusiv discutii cu primarul si secretarul primariei locale, motivandu-se ca nu se poate da ordin de prefect ci trebuie sa obtin titlu de proprietate, care se poate da foarte repede, asa ca am acceptat aceasta ultima varianta. Au trecut deja 60 de zile de la ultima discutie si de la depunerea documentelor la primarie, dar nu am obtinut nimic. Eu sunt persoana in varsta, 73 ani, am probleme de sanatate multiple si am nevoie de bani, iar casa nu o pot scoate la vanzare, din lipsa actului de proprietate pe terenul aferent, neputandu-se intocmi documentatie cadastrala si deschide carte funciara, fara de care nu se poate face vanzarea. Ce ar trebui sa mai fac, fiindca eu pur si simplu nu mai stiu, impozitele fiind platite, an de an?! Rog sprijiniti-ma cu un sfat care sa ma ajute cu adevarat! Cu stima si multumiri, astept raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
blanarudorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren aferent casei de locuit din mediul rural. blanarudorin blanarudorin Am mostenit o casa cu terenul aferent de la sora mamei, cu 1200 mp teren aferent, cu tot cu curtea si gradina din jur, posedand certificat de mostenitor. Am ... (vezi toată discuția)
Teren cu casa nicu20 nicu20 buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)
Cum obtin titlu de proprietate in baza certificatului de mostenitor? Buna ziua!In anul 2003 in urma succesiunii dupa bunicul meu, am mostenit o suprafata de 5,7 ha teren (arabil,faneata,padure)si o casa cu gradina 0,12 ha, in ... (vezi toată discuția)