avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa unui act vechi de proprietate la o noua vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa unui act vechi de proprietate la o noua vanzare a imobilului

Buna ziua! Vreau sa cumpar o garsoniera contruita in anii 70 si trecuta in proprietatea statului inainte de decembrie 1989. Banca a constatat lipsa unei Decizii de restituire din apr.2006, emisa cf Legii 10/2001 republicata. Imobilul a fost vandut in nov 2006 catre actualul proprietar, care nu are actul acesta. Exista insa protocolul de predare-primire al garsonierei intre Universitatea de stat si proprietarii de atunci. Am cerut de la Arhiva notarilor publici copii certificate dupa toate actele care au stat la baza vanzarii din 2006, dar nu se stie inca daca aceasta Decizie se afla printre ele, sa speram ca da. Din cate am inteles eu este un titlu de proprietate. Daca nu se afla copia la dosarul de vanz-cump, ce pot face? Universtatea de stat spune ca au trecut mai mult de 10 ani si ca nu se stie unde e Decizia de restituire dupa care am cerut o copie. Ce regim de arhivare ar trebui sa aiba acest tip de act? Pot obtine ceva legalizat daca ei gasesc originalul lor? Cum ma afecteaza pe viitor lipsa acestui titlu de proprietate? Sau ce ar trebui sa fac acum ca sa nu ma afecteze pe viitor. Proprietarul actual spune ca nu i s-a dat acest act la perfectarea vanz-cump, este un om ordonat si este exclus ca el sa il fi pierdut. Multumesc mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
Irene39, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce e cu aceasta lege 247 si de ce autoritatile statului nu stiu pe ce lume traiesc? lidi lidi am descoperit recent un lucru pe care nimeni din familie nu-l stia : ca unchiul meu in schimbul casei demolate a primit o alta casa in proprietate, a stat in ... (vezi toată discuția)
Initiere uzucapiune cab av PIRSAN  SILVIA cab av PIRSAN SILVIA reprezint pe cineva care a cumparat locuinta pe legea 112/1995,reclamanta introducand cererea pe drept comun,480 C.civ. Am pierdut la fond si in apel,instanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren ContSters174421 ContSters174421 Buna ziua. Ma numesc B. Ghe. si locuiesc in Bucuresti. In urma cu putin timp, fratele meu a primit un telefon de la o persoana necunoscuta, care i-a adus la ... (vezi toată discuția)