avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce e cu aceasta lege 247 si de ce autoritatile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce e cu aceasta lege 247 si de ce autoritatile statului nu stiu pe ce lume traiesc?

am descoperit recent un lucru pe care nimeni din familie nu-l stia : ca unchiul meu in schimbul casei demolate a primit o alta casa in proprietate, a stat in ea,in casa lui fara sa stie acest lucru si a platit chirie pentru ea(casa acum este proprietatea statului)...absurd dar real. am depus o cerere de retrocedare inainte de 31 nov.2005 insa doar acum dupa un an de tergiversari ....dupa ce mi-au cerut o serie de documente justificatoare mi se spune de catre autoritate nationala pentru restituirea proprietatii (pe care am contacta-o pentru cu totul altceva)ca de fapt termenul a expirat in 2002...pai oameni buni vi se pare normal sa mi se spuna dupa un an chestia aceasta...ce pot face eu acum...?
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2006
lidi, utilizator
Cel mai recent răspuns: lidi , utilizator 10:59, 29 Septembrie 2006
1. La demolare, proprietarii au primit despagubiri pt. imobil si o locuinta cu CHIRIE. Dupa 1990 aceste locuinte au putut fi cumparate.
2. Retrocedarea unor imobile cu destinatia de locuinte, preluate abuziv de stat, au putut fi revendicate conf. Legii 10/2000, iar termenul de depunere a solicitarilor a expirat in 2002.
3. Legea 247, aduce printre altele, modificari ale legii 10/2000, dar nu si referitoare la termenul de depunere a notificarilor.
4. Chiar daca a-ti fi depus cererea in termen, daca unchiul dv. a primit despagubiri pt. imobil, tot nu avea ce sa va restituie, eventual terenul aferent locuintei daca este liber se putea retroceda in natura, daca nu, primeati actiuni la Fondul Proprietatea care abia acum se organizeaza.
1.Culmea e ca unchiul meu credea ca a semnat un act ca refuza despagubirea...in c.f. apare imobilul ca proprietatea statului dobandit cu titlu de schimb...iar contractul de schimb prevede foarte clar ca i se da in proprietate casa dar pentru ca era membru de colectiv, casa va fi de fapt al colectivului...e o formulare foarte intortocheata...
2. nu a primit nici o despagubire!(nu exista nici in arhive vreun document care sa ateste acest lucru!)
3. in afara de a ma resemna mai pot face ceva?
4.am citit pe site la previziuni juridice ca urmeaza o alta modificare a legii10/2000 exista sanse pentru un nou termen?
5. daca la legile de fond funciar au existat modificari de termen, ce se poate face pentru ca si la notificari la legea 10 sa existe...?
ce pot eu face in cazul in care legea 247 se aplica confuz de catre autoritatile locale... nici nu mi-au spus ca aceasta lege nu se aplica pentru revendicare unor terenuri intravilane (decat daca cererea a fost inregistrata acum 4 ani)...ei oare de ce nu stiu?...nu stie primaria ...dar prefectura...?
exista oare o portita si eu nu am aflat-o?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru expropriere teren cu casa ionutteodorescu67 ionutteodorescu67 In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara ... (vezi toată discuția)
Legea10/2001 vs. legea 247/2005 revitea revitea Buna ziua.Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am depus la primarie notificare in baza legii 10, dar nu pentru toata proprietatea, pentru ca ... (vezi toată discuția)