In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara a fi despagubiti. Fratele bunicului a primit un apartament la bloc de stat la care platea chirie lunara dar bunicul meu nu a primit nimic fiind cu domiciliul in alta localitate decit cea in care a fost expropriata proprietatea. Va rog sa imi spune-ti cum as putea sa obtin despagubiri de la stat fiindca din cunostintele mele dupa revolutie statul a vindut locuintele construite fara a fi proprietarul de drept al terenului. Va multumesc !
Singura posibilitate cred ca ar fi fost legea nr.10/2001. Eu nu vad sa se mai poata face actiune direct in instanta, intrucat exista legea speciala (legea nr.10/2001) al carei termen de depunere a notificarilor a trecut de mult februarie 2002
Retrocedari
imlaurentiu
Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Exproriere
Dana44
Buna ziua !
Bunicilor le-a fost demolată casa înainte de revoluție.
Au primit in schimb un apartament.
După decesul acestora nu a putut beneficia ... (vezi toată discuția)