avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire pentru expropriere teren cu casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire pentru expropriere teren cu casa

In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara a fi despagubiti. Fratele bunicului a primit un apartament la bloc de stat la care platea chirie lunara dar bunicul meu nu a primit nimic fiind cu domiciliul in alta localitate decit cea in care a fost expropriata proprietatea. Va rog sa imi spune-ti cum as putea sa obtin despagubiri de la stat fiindca din cunostintele mele dupa revolutie statul a vindut locuintele construite fara a fi proprietarul de drept al terenului. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 17:41, 24 August 2011
Singura posibilitate cred ca ar fi fost legea nr.10/2001. Eu nu vad sa se mai poata face actiune direct in instanta, intrucat exista legea speciala (legea nr.10/2001) al carei termen de depunere a notificarilor a trecut de mult februarie 2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedari imlaurentiu imlaurentiu Bunicul meu a avut o casa in centrul orasului iar pe vremea raposatului i-a fost confiscat terenul si casa i-a fost daramata . Atunci a primit o despagubire ... (vezi toată discuția)
Exproriere Dana44 Dana44 Buna ziua ! Bunicilor le-a fost demolată casa înainte de revoluție. Au primit in schimb un apartament. După decesul acestora nu a putut beneficia ... (vezi toată discuția)
Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)