avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exproriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exproriere

Buna ziua !
Bunicilor le-a fost demolată casa înainte de revoluție.
Au primit in schimb un apartament.
După decesul acestora nu a putut beneficia niciun moștenitor de acel apartament.
A fost vândut unui străin .
Acel apartament era proprietatea statului român?
Dacă da,de ce ?
Totusi a fost exproriere(despăgubire)
Mentionez ca pe terenul ce aparținea acelei case s-a construit un hotel.
Se mai pot lua măsuri acum pt a primi inapoi ceea ce li se cuvine moștenitorilor?
Cel mai recent răspuns: Dana44 , utilizator 15:29, 24 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Au existat, dupa revolutie, nenumarate legi pentru retrocedarea fie in natura (daca era posibil) fie in echivalent (ca in cazul dumneavoastra0 a bunurilor expropriate sau demolate de comunisti.
Ati formulat cerere in acest sens?
Acel apartament de care faceti vorbire era proprietatea statului cand s-a dat bunicilor.
Ati auzit dumneavoastra de despagubiri acordate de comunisti pentru terenurile furate de ei?
Daca nimeni nu a formulat pana acum o solicitare de restituire sau de despagubire este cam tarziu, toate termenele acordate pana acum au expirat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am omis un aspect,acela că bunicii au decedat după revoluție.
Buna ziua,
Au formulat vreodata ei sau descendentii lor cerere de restituire sau despagubire avand temei vreuna din legile proprietatii?
Daca da atunci luati legatura cu un avocat si vedeti ce este de facut.
Daca NU atunci ...
Nu,nu s-a formulat nicio cerere .
Sa inteleg ca acum e imposibil de a mai obține ceva de la statul român.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru expropriere teren cu casa ionutteodorescu67 ionutteodorescu67 In timpul regimului comunist bunicul meu si cu fratele lui au fost expropriati de bunurile imobile ( casa, teren ) pe care ulterior s-au construit blocuri fara ... (vezi toată discuția)
Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)