avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce drepturi am
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce drepturi am

Buna ziua
As dori sa stiu, in cazul in care voi urma un masterat in drept, eu avand licenta in economie, ce drepturi as avea (ma intereseaza daca macar as putea sa ma reprezint in instanta).
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În instanță nu vă reprezentați, ci vă apărați.
Dar întrebarea dvs este absurdă, deoarece orice om din România se poate apăra singur în instanță, și fără să fie absolvent de drept.
Multumiri deosebite pt aprecieri, daca sunt parte procesual-activa ma reprezint, nu ma apar, va rog sa ma scuzati pt deranj si pt "lamuriri". Pt cine s-a prins, intrebarea mea viza si cariera judiciara.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
emil6702, utilizator
emil6702 a scris:

Multumiri deosebite pt aprecieri, daca sunt parte procesual-activa ma reprezint, nu ma apar, va rog sa ma scuzati pt deranj si pt "lamuriri". Pt cine s-a prins, intrebarea mea viza si cariera judiciara.

Pe cine ai deranjat mai omule`?! Ce-ai pățit`?!
`
Ți-am mai explicat că în sala de judecată te poți PREZENTA să te aperi și/sau să-ți susții pretențiile, dar nu te poți reprezenta pe tine însuți.
`
A REPREZENTA pe cineva - A FI REPREZENTAT de cineva: «A acționa în numele unei persoane, al unei colectivități, al unui stat, ca împuternicit, ca mandatar; a avea un împuternicit sau un mandatar. "Județul nostru nu poate fi mai bine reprezentat decît de un bărbat independent." CARAGIALE, O. I 116»
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va reprezentati/aparati singur in instanta,nu este obligatoriu sa va angajati avocat,in ce priveste cariera juridica, trebuie sa fiti licentiat in drept.
danpopescu2011 a scris:

Puteti sa va reprezentati/aparati singur in instanta,nu este obligatoriu sa va angajati avocat,in ce priveste cariera juridica, trebuie sa fiti licentiat in drept.

Multumesc pt un raspuns concis si la obiect, pot sa va cosider prietenul meu, cu voia dvs.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in fata instantei de apel/recurs absolvent studii juridice CristescuD CristescuD Buna ziua, doresc sa stiu daca un absolvent de studii juridice se poate reprezenta singur in instantele de apel si de recurs. Sau daca se poate sa ma indrumati ... (vezi toată discuția)
Poti sa te prezinti la un proces fara avocat?? euvioleta euvioleta as vreau sa stiu daca la un proces de evacuare poti sa te prezinti fara avocat? pt ca sora sotului meu ia zis sa ii trimeata bani pentru avocat ca sa se ... (vezi toată discuția)