numai dupa ce va intabulati proprietatea ce v-a fost atribuita in baza hotararii pronuntate in procesul de partaj.
si daca hotararea instantei a ramas definitiva si irevocabila .
Pai am carte funciara si intabulare facute...dar de cand eram amandoi proprietari...mai trebuie sa le refac dupa primirea hotararii de partaj si divort ?
Asa cum ati spus, in CF figureaza 2 proprietari -bdvs si fostul sot, insa prin hotararea de partaj, dvs sunteti singurul proprietar, si prin urmare va trebui sa inscrieti dreptul dvs de proprietate in baza sentintei la CF pentru ca altfel, hotararea de partaj nu este opozabila tertilor.
...pai si daca in hotararea de partaj se va stabili ca eu am 70 % si el 30 % din imobil...se va inscrie in CF 2 persoane cu 70 % si 30 % ?
Eu pentru cei 30 % trebuie sa fac un credit ipotecar....nu dispun de o suma asa de mare...
Oare voi putea obtine acel credit data fiind situatia expusa mai sus ?
In hotararea de partaj instanta nu poate decide ceva de genul: mie imi revin 70 % lui 30 % dar imobilul in totalitate va fi al meu si in baza acestei hotarari sa fac CF numai pe numele meu urmand ca intr-un interval de 2-3 luni sa-i achit cei 30 % ?
Sau in baza acelei hotarari judecatoresti de la partaj voi dobandi calitatea de proprietar unic cu conditia sa-i dau cei 30 % intr-un interval de timp ?...cei de la CF o sa vrea sa opereze atata timp cat nu ii achit cei 30 % ?...sau nu exista nicio legatura...
Cum as putea proceda simplu si mai ales eficient....situatia amiabila nu o vrea...
Multumesc.
Partaj
lorianca
in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)