avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit operatiune triunghiulara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

operatiune triunghiulara

Speta:
Furnizor inregistrat Tva si stabilit in AT;
Cumpartor revanzator inreg tva si stabilit RO, dar e inreg tva si in AT
beneficiar final Hu sau SK
bunuri transportate din At direct in HU sau SK
relatia de transport exista intre fz si cumparator revanzator

Pot aplica masurile de simplificare?
daca nu ce fac ? achizitie locala in AT (comunica codul de AT) si apoi LIC div AT in HU sau SK?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:09, 30 Septembrie 2009
Relatia de transport intre furnizor si cumparator revanzator - rezulta ca marfa se deplaseaza din Austria in Romania.

Cel mai simplu e sa faceti achizitia in Austria, daca tot aveti cod valid de TVA, iar de aici faceti LIC in Ungaria sau alt stat membru.
Cf pct 13, 14, 15 din normele la Cf cazul dvoastra este operatiune triunghiulara in care Ro este cel de-al doilea stat membru. Puteti aplica masurile de simplificare.

Firma din Ro este cumparatorul revinzator. Relatia de transport trebuie sa fie intre furnizor si cumparatorul revinzator, oricare din ei putind fi raspunzator pt transportul bunurilor. Daca transportul este realizat de benef livrarii, nu sunt aplicate masurile de simplificare pt op triunghiulare.

Atentie la pct 15 care mentioneaza cum se completeaza decl 300, 390 si factura astfel incit benef livrarii sa fie obligat la plata tva.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiulare dianacrisan dianacrisan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatoarea situatie: -firma x din Germania, vinde marfa firmei y din Romania, dar marfa merge direct la firma z din ... (vezi toată discuția)