Eu am domiciliul in judetul Dambovita, iar sotul in Buzau (cu adrese pe buletin), in Bucuresti am stat in 2013-2014 cateva luni in chirie. Sunteti casatoriti de 4 ani din 2013 august dar despartiti in fapt cu locatia. Dorim sa divortam prin acord comun in instanta. Putem introduce si cererea de divort in judetul Dambovita unde domiciliez eu si unde s-a incheiat casatoria.
1. Nelamurire: sotul are un credit, de nevoi personale, facut pentru nevoile sale proprii, este pe persoana fizica, eu nu am semnat creditul si nu l-a facut pentru familie. Este posibil ca in urma divortului, sa fiu nevoita sa ii platesc rate de credit (avand in vedere ca el nu o sa mai aiba loc de munca de luna viitoare), intrucat precizez ca nu am semnat creditul ca girant sau coplatitor.
2. Nu avem copii minori si nu exista bunuri de impartit.
Cererea de divort se depune in localitatea in care ati avut ultimul domiciliu comun. Daca sotul dvs va cere partajarea creditului in instanta s-ar putea sa fiti obligata la plata a 1/2 din soldul creditului ramas de achitat.
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
Cum sunteti ambii de acord, faceti cererea si o semnati ambii si o puteti depune la judecatoria Dambovita, daca asa va intelegeti.
Nu are cum cere partajul creditului, dvs nici nu sunteti parte in contract, sotul insa va poate pretinde o suma de bani daca probeaza ca ati cheltuit-o la comun.
Banca se poate indrepta impotriva dvs ca nu o retine nimeni, dar puteti sa va apartai la judecata, nu toate datoriile facute in timpul casatoriei sunt comune.