avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... piedici vanzare teren, desi actele sunt in regula
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

piedici vanzare teren, desi actele sunt in regula

Buna seara. Am un teren de vanzare intr-o localitate din Ardeal si am un potential cumparator. Exista hotarare judecatoreasca de iesire din indiviziune (au fost trei mostenitori pe un lot mai mare). Terenul pe care il detin este intabulat, are numar cadastral, carte funciara pe numele meu. Nu este la zi cu ridicarea topografica stereo 1970. Am facut demersuri in acest sens. S-a efectuat o masuratoare a intregii parcele initiale (pentru toate cele trei loturi) pentru ca rectificarile sa nu duca la litigii. A rezultat per total o suprafata mai mare. Insa firma topo imi cere sa iau procura sau declaratii notariale si de la ceilalti doi proprietari ca sa faca trei lucrari topo. Pe ce isi intemeiaza solicitarea?
Faptul ca exista iesirea din indiviziune nu imi da dreptul sa cer doar lucrare topografica pentru terenul pe care il detin? Diferenta rezultata se va imparti la trei. Ceilalti doi proprietari nu isi pot face masuratorile stereo 1970 ulterior?
Mentionez ca vecinatatile sunt stabilite, neexistand suprapuneri cu ceilalti vecini. La nord si vest - drumuri de acces, la est - alt proprietar, la sud se afla terenul uneia dintre rudele cu care am impartit lotul initial.
Peste trei zile avem programare la notar pentru precontractul de vanzare-cumparare, si nu imi pot permite sa fac un drum de peste 400 km degeaba. Este posibil sa obtin o declaratie notariala, precum ca este de acord cu rectificarea, din partea rudei care are terenul pe hotarul sudic, insa cel de-al treilea proprietar a decedat, iar mostenitorii sunt plecati din tara.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
sinady, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastru mostenire cataliniliescu1 cataliniliescu1 Suntem patru mostenitori a unui teren si unei case,doresc sa fac cadastrul,un mostenitor nu este de acord,putem demara actiunea ceilalti trei si daca da,care ... (vezi toată discuția)
Pe fond funciar --intabulare la cf dupa iesire din indiviziune prin decizie din instanta. CeciliaG CeciliaG Buna ziua , Incerc sa formulez cit mai pe scurt intrebarea mea pe \"o speta \" de fond funciar care e luuunga : Avem cazul unui teren agricol de ... (vezi toată discuția)
Coproprietari titlu de proprietate teren cezar_petrescu cezar_petrescu Buna ziua, In urma succesiunii mama mea a mostenit un teren intravilan. Vecin cu terenul, mai exista un lot mostenit conform aceleiasi succesiuni de un var ... (vezi toată discuția)