avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietari titlu de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietari titlu de proprietate teren

Buna ziua,

In urma succesiunii mama mea a mostenit un teren intravilan. Vecin cu terenul, mai exista un lot mostenit conform aceleiasi succesiuni de un var de-al dansei.
Pana aici totul e ok, insa in continuarea celor 2 loturi este padure (e vorba de un deal) care in acel moment nu facea obiectul succesiunii. In urma impartirii padurilor, cei doi au dobandit titlu de proprietate pe suprafata comuna de padure (care se intinde deasupra celor 2 loturi de teren intravilan), astfel ca de la primarie s-a emis titlu de proprietate pentru padure, cei 2 fiind trecuti coproprietari in titlul de proprietate pe acelasi lot.
In acest moment, varul mamei care este din zona s-a inscris la primarie pe rol, si plateste impozit pentru intregul lot. Mama, ar dori sa se faca impartirea coproprietatii in acte si sa se inscrie si ea la rol cu suprafata ce i se cuvine.
Am avut o intelegere cu varul ei sa mergem la notar impreuna cu actele si sa facem impartirea.
Notarul a spuns ca nu poate face acest lucru deoarece ne trebuie cadastru facut pe lotul de padure.
Si acum intrebarile:
-Ce e de facut, daca varul nu doreste sa contribuie financiar la cadastru sau la actele notariale pentru impartine?
-Mai exista si alta posibilitate pentru a putea imparti lotul fara ca acesta sa aiba cadastru ?

Multumesc.
Poate solicita iesirea din indiviziune pe calea unei actiuni in instanta; se va face expertiza topografica (aceasta va trebui achitata de ambele parti - partea care refuza , va fi obligata la final prin sentinta)

Apoi, cu expertiza topografica facuta in cadrul procesului de iesire din indiviziune va tine loc de cadastru, se va putea intabula.

Costurile vor fi mai mari asa, decat daca se vor intelege ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Se poate face ieșirea din indiviziune a unui teren împărțit in doua loturi,după ce a fost făcut cadastrul Per total și apoi separat numai ... (vezi toată discuția)