avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog sa ma ajutati - relatii sexuale cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog sa ma ajutati - relatii sexuale cu o minora

Buna seara, imi cer mii de scuze ca fac x2 post, nu stiu de ce nu apare tot subiectul in celalalt post (am postat de pe telefon)

Am si eu o mica mare problema. Am 23 de ani, sunt cu o fata de 14 ani de aproximativ 1 an, dupa aproape 5 luni de relatie, ea fiind la mine si "jucand-u-ne" din cauza euforiei, fiind excitat si eu si ea, am cam dezvirginat-o. Tin sa mentionez ca o iubesc pe fata, ea ma iubeste, parintii nostrii stiu de noi si sunt deacord, parintii ei o lasa sa vina la mine cand vrea.

Problema a aparut acum cateva zile cand ne-am certat (despartit) ea spunand-u-mi ca-i va spune mamei ei ca s-a culcat cu mine, eu de frica am facut pe naiba-n 4 si m-am impacat cu ea, acum undeva la 2 luni ne-am despartit si m-a amenintat ca ma baga la puscarie, in fine, ne-am impacat si eu am trecut peste...Eu acum sunt impacat cu ea, totul e oke, doar ca imi este o frica de nedescris, nu stiu ce sa fac, imi e frica ca daca ar afla mama ei, mi-ar putea face rau. Mentionez ca nu am abuzat de ea, nu am profitat, nu am amenintat, nu am santajat, totul s-a intamplat din dragoste, nimic mai mult.

Acum urmeaza si intrebarile mele.
1: Ce as putea patii daca ar afla parintii ei ca s-a culcat cu mine?
2: Dupa cat timp trec probele care m-ar putea incrimina? (Cele de la ginecolog)
3: Ce ar trebuii sa fac in momentul de fata? care este cel mai bun sfat pe care mi l-ati putea da? Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi, mi-e frica de politie si chestii dinastea, nu am avut niciodata probleme cu legea si nici nu vreau sa am... :(

Legile le stiu, cred ca le-am citit de 10.000 ori...stiu tot ce "m-ar astepta" dar vreau un sfat de la Dvs. cu ce as putea face in momentul de fata, care este cea mai buna solutie? Multumesc din suflet, astept raspuns.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
Florin232017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin232017 , utilizator 00:58, 5 August 2017
Are de ce să vă fie frică deoarece ați săvârșit infracțiunea prevăzută de art. 198 cod penal.
Spuneți că părinții știu de voi dar de ce vine fata la dvs?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
198 ? e in vechiul cod penal, acum la 198 e incaierare :D
e vb de art 220
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Ramane de vazut daca se va ajunge la o condamnare si in ce fel va fi- poate cu suspendare, poate se amana aplicarea pedepsei sau poate nu veti fi condamnat, poate nici nu ajungeti in instanta..
Acuma fapta e fapta, nu va ajuta daca va perpeliti, trebuia sa fi gandit cu capul, ala unde e creierul, inainte sa faceti sex cu un copil de 13 ani jumatate.
Acuma, si parintii au un amestec si vina in treaba asta, lasand-o pe fata sa vina la dvs, " stiu de noi "- orice ar insemna asta, nu stiu ce isi inchipuiau ca faceti, ca jucati macao ?

Cand intrebati de probe, la ce va referiti ? Marturia fetei si a apropiatilor sunt suficiente..
Nu exista solutii - pot depune plangere sau nu, ramane de vazut. Daca or sa o faca, aveti nevoie de avocat pe perioada cercetarilor.
Nu cred ca se va ajunge la condamnare.
gi-jane2, moderator
Așa este, m-am grăbit, este vorba despre art. 220 cp. Așa cum întrebam, este important de știut cu ce ocazie venea fata pe la el, cu acordul părinților. Dacă era vorba despre supravegherea copilului lucrurile se complică.
Nu, nu era vorba de supraveghere, este vorba ca stie de noi si nu au absolut nici o problema in legatura cu asta, avand in vedere ca si mama ei a avut primul copil la 13 ani...De relatia noastra stie pana si comandantul politiei din localitatea in care locuiesc. Intradevar am comis o gresala si stiu ca toti ma judecati, dar am iubit-o, o iubesc dar tot odata mi-e si foarte frica...Multumesc foarte mult tuturor de sfaturi, orice sfat este binevenit.

P.S. Intrebarea mea tot asta ramane, ce ma sfatuiti sa fac de acum incolo, la ce sa ma astept? cum sa procedez, si ce ar trebui sa fac mai departe..

P.S2. Se poate pune problema de condamnare cu executare pentru treaba asta? :(
Florin232017, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata n-ai ce sa faci. Nu s-a depus nici o plangere.
Calmeaza-te si nu te agita. Daca se va depune plangere, poti atunci sa incepi sa te gandesti la pasii de facut, si atunci cu calm, nervii nu te ajuta. (Nu uita ca a declara ceva si a dovedi sunt doua lucruri diferite.) Pina atunci stai calm, incearca sa nu tulburi apele. Fata e la varsta adolescentei, cu toane, azi ameninta, maine nu, asa ca incearca sa rupi legatura cu ea cat mai lin posibil si sa-ti vezi de viata ta si sa-si poata vedea si ea de a ei.

Alte discuții în legătură

Probleme cu minori Andr3yionutz1 Andr3yionutz1 Buna! Sunt Andrei si am 21 de ani. Am o prietena-daca se poate numi asa pt ca ne-am vazut de vreo 6-7 ori, distanta dintre noi fiind cam mare- care are 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor!!!!!?? rex23 rex23 Buna tuturor. Vreau sa va pun o intrebare. Desi pe unde am citit nu-mi da motive de teama, dar totusi vreau sa fiu sigur. Am o relatie cu o fata care in ... (vezi toată discuția)
Ajutor - posibil concubinaj; el major, ea minora croitoru roxana croitoru roxana am o relatie cu un baiat de 21 ani de 2 aniil iubesc si ma iubeste eu am 15 ani.Daca eu vreau sa ma mut de buna voie la el acasa si parintii nu sunt de acord ... (vezi toată discuția)