avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Urgent! Recuperare creante!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Urgent! Recuperare creante!

Buna,

Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar activitatea, ba se afla in dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990.

Ce ma sfatuiti sa fac in fiecare din cele 3 sitatii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 20:53, 2 Octombrie 2009
OK, am facut exact cum m-ati sfatuit si-am aflat urmatoarele:

1. una din soc. com. e in Dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990 din 24.09.2008 (bilanturi pe 2006, 2007, 2008 nedepuse). Ce pot sa fac? Eu am BO-uri refuzate. Sa le investesc cu formula executorie si sa merg la executor? sau pot sa cer eu deschiderea pr. insolventei/numirea lichidatorului judiciar.

2. Alta din soc. com. de care v-am povestit, e in proc. gen. de insolventa, s-a admis cererea facuta de unul din creditorii ei, iar in buletinul proc. de insolv. din 21.08.2009 scrie denumire act: "Tabel preliminar al creantelor" - si am vazut pe portalul inst. de judecata ca este termen in 06.10.2009 (oare asta o fi termenul pana la care ma pot inscrie la masa credala?) Ce ma sfatuiti, sa fac si eu cerere de inscriere la masa credala? (pot sa fac cerere si fara sa am hotarare definitiva - asta in ideea in care eu am facturi neachitate si contract cu soc. respectiva). !!! n-am primit nici o citatie/notificare de la lichidator despre procedura, ma pot inscrie pur si simplu?

3. Si a treia soc. com. e tot in proc. insolv. ( cu DGFP, cu BT, cu S.C. ELECTRICA,...tot creditori d'astia barosani) s-au tot facut tabele preliminare, contestatii la tabelul preliminar, si scrie ca s-a dispus afisarea tabelului definitiv al creditorilor debitoarei....si am vazut ca au iar termen in 15.10.2009...Eu mai pot face ceva? mai pot face cerere de admitere a creantei (daca da, asta cat costa?)...sau raman cu ochii in soare?! :(:sorry:

Astept sfatul dumneavoastra!!!!
Va multumesc anticipat!
Scuze ca readuc in prim plan subiectul, insa am nevoie de sfat in ce priveste cele 3 probleme de mai sus.
Multumesc
Interesul dvs este acela de a va inscrie la masa credala pentru ca - chiar in situatia in care nu veti recupera sumele respective - acestea vor putea fi sterse din contabilitate de la debite si veti putea recupera TVA platit. Astfel, in cel mai rau caz, veti restabili oarecum situatia in bilant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)