avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie România cumulată pensie urmaș Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie România cumulată pensie urmaș Italia

Bună ziua,
am lucrat și contribuit la fondul de pensii din România 28 de ani, după care m-am căsătorit în 1995 cu un cetățean italian, sunt cetățean italian din 2001, iar în urma decesului soțului meu în 2011 am primit pensie de urmaș de la statul italian. În aceste condiții trebuie să declar pensia din România pentru care am contribuit? Menționez că am domiciliul în Italia.

Alte discuții în legătură

Succesiunea in cazul casatoriei mixte solana solana BUna ziua tuturor si bine v-am gasit, Iata, cat se poate de succint, cazul meu: M-am casatorit in 2007 cu un cetatean italian. Acesta moare in august ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș după soț italian? Duduada Duduada Buna seara! Un cetățean italian căsătorit de 10 ani cu o românca a decedat anul trecut, era pensionar. El ‘70 de ani, ea 53. Soția supravietuitoare, ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara AndronacheIonica AndronacheIonica Buna ziua.Sunt femeie,nascuta la 20/05/1955.Din cartea mea de munca rezulta urmatoarele:28/02/1973-01/08/1994 am lucrat ca tesatoare din care 15ani 7luni ... (vezi toată discuția)