M-am casatorit in 2007 cu un cetatean italian. Acesta moare in august 2008 intr-un accident.
BUnuri in comun aveam un apartament in Bv pe numele amandurora.
Amandoi am mai fost casatoriti si amandoi avem copii din casatoriile anterioare. Nu avem copii impreuna.
Stiu ca dupa legile romanesti eu raman cu jumatate din apartament plus un sfert din jumatatea sotului.
Celelalte trei sferturi sunt ale copiilor lui. (corectati-ma daca gresesc, va rog)
As vrea sa stiu unde si cum sa fac succesiunea.
El are trei copii, toti majori si toti in Italia , care cred ca vor vrea partea lor.
(deocamdata relatiile sunt usor tensionate si am amanat o discutie pe tema asta)
As mai vrea sa stiu care sunt drepturile mele privind sistemul sanitar si cel de pensii in Romania.
In urma decesului, eu ma intorc in Romania cu o pensie de urmas.
As putea sa ma insciu la un medic de familie ca pensionara (am 41 ani) sau trebuie sa platesc lunar o contributie pana la varsta de pensionare.
Am lucrat in Romania 14 ani, acesti ani sunt suficienti pt. calcularea unei pensii romanesti? LA pensia romaneasca voi avea dreptul doar la implinirea varstei de 60 ani?
Daca subiectul a mai fost discutat, indrumati.ma macar cu un link. Multumesc !
Este foarte important sa luati lucrurile pas cu pas.
1.Succesiunea se face dupa 6 luni de la decesul persoanei la un notar public din BV.
2.puteti sa beneficiati de sistemul sanitar din tara in domeniul privat sau in cel de stat.
3.daca ati lucrat in Romania minim 15 ani, puteti beneficia de pensie la implinirea varstei de 60 de ani
4. se pot completa cei 14 ani pana la cel putin 15
speram sa va fi fost de folos.
va dorim succes
Succesiune
gro013
Buna ziua,
Va rog sa-mi recomandati UNDE trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Mostenire
diana_radu2007
Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mie in urmatoarea problema.Suntem 2 copii la parinti,eu din prima casatorie a mamei,sora mea rezultata din a doua ... (vezi toată discuția)