avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie complicata: varul meu a fost casatorit legitim,a avut un copil,iar cand fiul sau a implinit 7 ani au divortat si copilul impreuna cu fosta sotie au plecat din tara.Varul meu a platit pensie alimentara pana la majoratul copilului,copil cu care nu a mai tinut legatura. La cativa ani de la divort s-a recasatorit,de aceasta data nelegitim[doar la preot],impreuna cu sotia au pus bani jumatate-jumatate si au cumparat un apartament[sunt coproprietari,trecuti amandoi in contract],au trait impreuna 16 ani,fara sa aiva copii impreuna,pana la decesul varului meu,acum an. Avand in vedere ca alte bunuri nu au avut,va rog sa-mi spuneti ce cota-parte revine si cui,din acest apartament la dezbaterea succesiunii? Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:43, 11 August 2016
Doamnei cu care a stat ultima perioada a vietii, adica concubina, ii revin fix partea cumparata de ea in contract, iar fiului partea dansului. Concubinajul nu da drept la mostenire. Domnul nu s a recasatorit cum spuneti pentru ca o ceremonie religioasa nu are efecte juridice si legale.
In acest caz,chiar daca au trait impreuna 16 ani,''sotia'' nu mosteneste nimic din jumatatea varului meu,copilul are dreptul la intreaga jumatate a tatalui sau,cu toate ca,de 21 de ani e plecat si nu au mai avut nici o relatie? Multumesc mult pentru solicitudine si operativitate,o zi buna !
da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare pe subiectul mostenirilor. bunicii ... MariaClara1 MariaClara1 Buna ziua, am si eu o intrebare pe subiectul mostenirilor. Bunicii mei au divortat. Bunicul meu doar a plecat de acasa, nefacand niciun partaj pentru ... (vezi toată discuția)