Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie complicata: varul meu a fost casatorit legitim,a avut un copil,iar cand fiul sau a implinit 7 ani au divortat si copilul impreuna cu fosta sotie au plecat din tara.Varul meu a platit pensie alimentara pana la majoratul copilului,copil cu care nu a mai tinut legatura. La cativa ani de la divort s-a recasatorit,de aceasta data nelegitim[doar la preot],impreuna cu sotia au pus bani jumatate-jumatate si au cumparat un apartament[sunt coproprietari,trecuti amandoi in contract],au trait impreuna 16 ani,fara sa aiva copii impreuna,pana la decesul varului meu,acum an. Avand in vedere ca alte bunuri nu au avut,va rog sa-mi spuneti ce cota-parte revine si cui,din acest apartament la dezbaterea succesiunii? Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Doamnei cu care a stat ultima perioada a vietii, adica concubina, ii revin fix partea cumparata de ea in contract, iar fiului partea dansului. Concubinajul nu da drept la mostenire. Domnul nu s a recasatorit cum spuneti pentru ca o ceremonie religioasa nu are efecte juridice si legale.
In acest caz,chiar daca au trait impreuna 16 ani,''sotia'' nu mosteneste nimic din jumatatea varului meu,copilul are dreptul la intreaga jumatate a tatalui sau,cu toate ca,de 21 de ani e plecat si nu au mai avut nici o relatie? Multumesc mult pentru solicitudine si operativitate,o zi buna !