avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o intrebare pe subiectul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o intrebare pe subiectul mostenirilor. Bunicii ...

Buna ziua, am si eu o intrebare pe subiectul mostenirilor.
Bunicii mei au divortat. Bunicul meu doar a plecat de acasa, nefacand niciun partaj pentru apartamentul pe care il aveau impreuna. Bunicul s a recasatorit si intre timp a murit.
Intrebarea mea este, jumatatea bunicului meu din apartanent cum se imparte?
De asemenea, dupa recasatorie, bunicul si noua sotie au cumparat impreuna o casa. Dupa moartea bunicului, a murit si sotia lui care nu a avut copii. Cine mosteneste casa? Doar copiii bunicului?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:17, 19 Ianuarie 2023
copiii bunicului mostenesc 3/4 si sotia 1/4, in masa succesorala intra partea lui de bunuri comune si cu fost si cu cea supravietuitoare.
pe noua sotie o mostenesc rudele ei, care ori fi... frati, nepoti de frate etc. Daca nu are mostenitori, partea ei o culege statul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se împarte masa succesorală după decesul unui văduv cu copii, recăsătorit? Beea beatrice Beea beatrice Buna seara am si eu o intrebare...bunica a murit inaintea bunicului si aveau 3 copii si o casa construita împreună.bunicul sa recasatorit cu o doamna care a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)