avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord Constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord Constructie

Buna Ziua,

Doresc sa explic urmatoarea speta:
Am achizitionat in luna Mai 2017 o casa. In total, pe strada ce o avem in proprietate sunt 3 case. Vecinul de peste drum a inceput constructia unui bloc cu 2 etaje la 3 metri de drum(amplasata cu spatele la drum unde normal este de 5 metri), deoarece dezvoltatorul de la care am achizitionat imobilul i-a oferit acordul pentru constructie cu cateva luni inainte ca eu sa semnez actul final de vanzare-cumparare.
Dezvoltatorul blocurilor are momentan autorizatie de la primarie doar pentru 2 blocuri, urmand sa mai construiasca in jur de 4(pentru acestea din urma nici nu s-a sapat fundatia).
Intrebarea mea este: Acum, daca dumnealui nu are decat pentru 2 blocuri autorizatie de la primarie, pentru restul ce vrea a fi construite ar trebui sa imi ceara si mie acordul? Acordul a fost dat de vechiul proprietar pentru toate blocurile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:48, 1 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca este in avantajul dvs. sa profitati de faptul ca exista doar o singura de ctie. pentru 2 blocuri si sa sesizati in scris primaria, cu nr. de inregistrare/ data, despre situatia existenta.
In momentul intocmirii actelor de proprietate la notar, la schimbarea proprietarului (dvs. fiind cumparator in 2017) era nevoie de un document scris de la primarie din care sa rezulte situatia imobilului vandut-cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unei autorizatii de constructie la doi ani dupa acordul vecinului mariantatic mariantatic Buna ziua, Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari: In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera autorizatia de constructie pt casa daca drumul de acces are doar 5 metri? sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Ma intereseaza sa cumpar un teren pentru a construi o casa individuala. Terenul are deschidere la un drum privat ce are o latime de 5 metri. La ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de amplasare???? Simona#elena Simona#elena Buna ziua..va rog sa ma ajutati k nu mai stiu ce sa fac...unde sa ma mai duc!!!! Deci stau intr.un apartament la parterul unui bloc de la periferia ... (vezi toată discuția)