avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea pedepsei in instanta ce inseamna???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea pedepsei in instanta ce inseamna???

Si daca instanta va deci sa primesc o amenda penala??? Permisul se anulează???? Si cand voi putea da din nou examenul auto????
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
Chisalita, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reprezinta o modalitate de individualizare a pedepsei care poate fi aplicata unui inculpat ca urmare a savarsirii unei infractiuni. Daca instanta de judecata dispune amanarea aplicarii pedepsei atunci inculpatul nu sufera o condamnare si nu suporta consecintele derivate dintr-o hotarare de condamnare. Este cea mai usoara pedeapsa care poate fi aplicata unui inculpat pentru infractiuni cu un grad de pericol redus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca instanta va deci sa primesc o amenda penala??? Permisul se anulează???? Si cand voi putea da din nou examenul auto????

In cazul condamnarii la amenda penala, permisul se anuleaza.
Va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dupa 6 luni de la data executării pedepsei amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere in urma unei hot judecatoresti valentin797 valentin797 Instanta de fond a pronuntat o condamnare pt sav infrac de cond a unui vehicul sub influnta alcoolului cu pedeapsa amenzii penale in cuantum de 4500 lei si ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la volan ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa-mi spneti ce se poate intampla cu o persoana care a condus cu alcoolemie de 06 in aer si 1.25 si apoi 1.05 in sange - fapta s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda penală este o condamnare, pot rămâne fără permis? Adrian banu Adrian banu Amenda penală este o condamnare ? Îmi pot ridica carnetul dacă primesc amenda penală? Mulțumesc Pt răspuns! (vezi toată discuția)