avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitati

Buna,

Nu stiu daca se poate suspenda activitatea unei societati comerciale daca capitalul este format atat in numerar cat si aport in natura, mai precis un autoturism. Pentru autoturismul respectiv trebuie platit impozite....aceasta nu impiedica suspendarea firmei?
Sau suspendarea e posibila? si ce se intampla daca autoturismul trebuie vandut???
Am inteles ca vanzarea autoturismului care formeaza aport la capital social nu atrage dupa sine neaparat reducerea capitalului social.

Puteti sa-mi dati un raspuns ?:wave:

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Csuri84 , utilizator 15:20, 30 Septembrie 2009
Suspendarea activitatii firmei nu presupune si suspendarea platii datoriilor catre stat, asa ca va trebui sa achitati in continuare impozitul pe masina.
Puteti sa o vindeti, dar inainte faceti Hotarare AGA privind modificarea capitalului social (eventual inainte de suspendare, sa nu mai aveti grija platii impozitului).
Dar daca suspendam activitatea firmei si de ex dupa un an masina va fi vanduta reducerea capitalului social atrage dupa sine si reluarea activitatii? sau inregistrarea Hotararii AGA privind reducrea capitalului social la ORC nu afecteaza faptul ca firma e suspendata?

Multumesc pentru raspuns=D>
Corect ar fi asa.... Faceti la momentul respectiv Hotarare AGA pt. reluarea activitatii firmei si pt. reducerea capitalului social, vindeti masina, platiti eventualele diferente de impozit si faceti inregistrarile contabile necesare, apoi, daca doriti, puteti suspenda din nou activitatea firmei :)
Da , si platesc o suma f mare:):stunned:- taxe ORC

Multumesc pentru atentie, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social alina_26 alina_26 Buna ziua, Am o intrebare legata de capitalul social si anume: Au fost aduse ca aport la capitalul social doua apartamente care ulterior s-au vandut, iar ... (vezi toată discuția)
Reducerea capital social Csuri84 Csuri84 Buna, am o intrebare in legatura cu reducerea capitalului social. Am citit procedura reducerii capitalului social dar am o nelamurire. Capitalul social era ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)