avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drept la pensia minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drept la pensia minima

Buna ziua!
O persoana in varsta de 60 de ani, care a lucrat legal (cu carte de munca) timp de 28 de ani are dreptul de a solicita pensie minima?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 15:18, 2 August 2017
Nu.
Precizati:
Sexul, luna si anul nasterii.
Sex masculin, nascut la data de 12 decembrie 1957
Multumesc!
Scuze, data nasterii este 12 decembrie 1956
Cu acest stagiu doar limita de varsta la 65 de ani(12/12/2021).
Imi cer scuze ca insist, dar vreau sa inteleg: am citit si am auzit multe interviuri pe aceasta tema (dar cred ca nu am inteles bine) ca sunt persoane cu 15 ani de cotizare care beneficiaza de aceasta pensie.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat pt. un pensionabil! Lmihai56 Lmihai56 Data nasterii 08 01 1956 Sex: masculin. Vechime in munca; 37ani (din care 15 ani11 luni de grupa II-a 100%) Care din variantele de pensionare se potrivesc ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Andreea S. Andreea S. Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Avem urmatoarele date: -1 pers. de sex masculin -vechime in munca 37 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare titel_gheorghis titel_gheorghis As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu revizuirea pt.pensie medicala?data nasterii 05-08-1951,pensionare invaliditate gr.II,din 11-04-2006,stagiu de ... (vezi toată discuția)