avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare contract de munca

Buna ziua! O decizie de suspendare a contractului de munca in baza art.52 alin.1 lit a din Codul muncii trebuie sa cuprinda obligatoriu si posibilitatea contestarii in termen de 30 zile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:12, 29 Septembrie 2009
1. O astfel de suspendare a CIM este din initiativa angajatorului, pe perioada cercetarii disciplinare, deci, la momentul emiterii nu poate fi contestata.
2. Dupa efectuarea cercetarii prealabile, daca se constata ca salariatul este nevinovat, se revine, prin alta decizie, la situatia de dinaintea emiterii deciziei de suspendare a CIM, adica salariatul va primi salariul si pentru zilele in care a fost suspendat. Daca nu o face angajatorul, o poate face instanta de judecata.
dar mentiunea privind "prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 zile la tribunalul ..."nu va aparea in decizia de suspendare in baza art.52 alin.1 lit.a?
1. Nu vad ce anume sa conteste (pana se duce la tribunal, pana se judeca, pana se da hotararea... s-a terminat cercetarea disciplinara).
2. Deci, nu are rost o asemenea precizare in decizie.
3. Decizia de sanctionare va cuprinde si aceasta precizare. Ea poate fi contestata si atunci va cere si anularea suspendarii.
Subscriu celor afirmate de domnul Tudor Valeriu. Respectiva decizie nu va contine termenul de contestare si instanta competenta. Cel putin , eu cand m-am lovit de stfel de probleme (pe vremea cand eram consilier juridic), niciodata nu am mentionat acestea in decizie.....si nu au fost probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara aki aki Buna ziua Trebuie sa fac cercetare disciplinara in cazul unui salariat care a absentat nemotivat, am scos documntele atasate de d-vs in sectiunea documente ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca,conflict de munca vavas vavas Buna ziua! Sunt angajat al unei banci si in data de 30 oct.2014 la ora 16,50 a venit directorul de grup sa semnez decizia de suspendare a C.I.M.in conformitate ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)