Buna dimineata,
Va scriu in legatura cu situatia in care ma aflu in present in speranta ca dreptatea este de partea mea,a parintelui:
- anul trecut am primit preaviz de concediere pt motive ce nu tin de persoana mea(parte a unui proces de concediere colectiva)
- in timp ce eram in preaviz am intrat in CCC pana la implinirea varstei de 2ani a copilului meu
- acum urmeaza sa reiau activitatea si am facut cerere de suspend are a preavizului pentru cele 6 luni de-a lungul carora este protejat price parinte care, revine din acest tip de concediu (art 25 oug 111/2010) sugerand faptul ca indiferent de faptul ca postul meu a fost desfiintat inainte de a intra in CCC,abgajatorul are obligatia de a ma reincadra pe un alt post
- raspunsul primit a fost:"potrivit prevederilor oug 111/2010 art. 25 alin. 2 este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu salariatei/salariatului care se afla,dupa Caz, in CCC...". Dat fiind faptul ca incetarea raporturilor mele de munca a fost hotarata anterior intrarii mele in ccc,nu as fi acoperit de aceste prevederi.
- mai mult decat atat,angajatorul are personal care beneficiaza pe langa salariu si de pensie de la stat, iar parintii cu copii in intretinere sunt concediati
- contractul colectiv de munca la nivel de sindicat prevede faptul ca salariatii cu copii in intretinere vor fi disponibilizati ultimii
Imi puteti spune,va rog, daca intr-adevar faptul ca la intrarea in CCC eram deja in preaviz este mai important/puternic(nu stiu exact terminologia) decat prevederile art 25 potrivit carora la intoarcerea din CCC ar trebui sa fiu protejat pentru 6 luni?
De asemenea m-ar ajuta foarte mult daca mi-ati putea spune CE pasi trebuie urmati dupa scurgerea perioadei de preaviz si primirea deciziei de incetare a com (in cazul in care legea ma protejeaza).