avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Post desfiintat inainte de ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Post desfiintat inainte de ccc

Buna dimineata,
Va scriu in legatura cu situatia in care ma aflu in present in speranta ca dreptatea este de partea mea,a parintelui:
- anul trecut am primit preaviz de concediere pt motive ce nu tin de persoana mea(parte a unui proces de concediere colectiva)
- in timp ce eram in preaviz am intrat in CCC pana la implinirea varstei de 2ani a copilului meu
- acum urmeaza sa reiau activitatea si am facut cerere de suspend are a preavizului pentru cele 6 luni de-a lungul carora este protejat price parinte care, revine din acest tip de concediu (art 25 oug 111/2010) sugerand faptul ca indiferent de faptul ca postul meu a fost desfiintat inainte de a intra in CCC,abgajatorul are obligatia de a ma reincadra pe un alt post
- raspunsul primit a fost:"potrivit prevederilor oug 111/2010 art. 25 alin. 2 este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu salariatei/salariatului care se afla,dupa Caz, in CCC...". Dat fiind faptul ca incetarea raporturilor mele de munca a fost hotarata anterior intrarii mele in ccc,nu as fi acoperit de aceste prevederi.
- mai mult decat atat,angajatorul are personal care beneficiaza pe langa salariu si de pensie de la stat, iar parintii cu copii in intretinere sunt concediati
- contractul colectiv de munca la nivel de sindicat prevede faptul ca salariatii cu copii in intretinere vor fi disponibilizati ultimii

Imi puteti spune,va rog, daca intr-adevar faptul ca la intrarea in CCC eram deja in preaviz este mai important/puternic(nu stiu exact terminologia) decat prevederile art 25 potrivit carora la intoarcerea din CCC ar trebui sa fiu protejat pentru 6 luni?

De asemenea m-ar ajuta foarte mult daca mi-ati putea spune CE pasi trebuie urmati dupa scurgerea perioadei de preaviz si primirea deciziei de incetare a com (in cazul in care legea ma protejeaza).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 3 August 2017
La data intrarii in CCC, expirase preavizul ?
Nu.au mai ramas 2 zile de preaviz care vor incepe sa curga in momentul reluarii activitatii dupa ccc
Inainte de CCC nu ati fost concediu de maternitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 1 an la 2 ani mariuca04 mariuca04 Am optat pentru CCC pe o perioada de 1 an, iar acum as dori sa prelungesc prin concediu fara plata pentru inca 1 an conform OUG 111/2010. Am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la locul de munca dupa ccc de 2 ani RamonaLoredana RamonaLoredana Buna ziua, dupa un CCC de 2 ani va trebui sa ma intorc la locul de munca in luna august insa la art 25 alin.2 lit. a din OUG 111/2010 nu scrie nimic de ... (vezi toată discuția)