Sunt graphic designer si acum cateva luni am semnat un contract de colaborare la distanta cu o firma de web design din alt oras din tara. Am stabilit verbal ca imi face plata lunar pentru un anumit numar de proiecte. A fost foarte multumit de prestatia mea, mai ales ca nu am prea primit modificari de facut pe ce am lucrat. Cand a venit ziua de plata, omul a disparut, nu inainte de a se asigura ca ii trimit fisierele originale (niste logouri) Nu raspunde la mail, nu raspunde la telefon si nici la mesaje. In contract am prevazut ca plata se face in max 15 zile de la emiterea facturii, in caz contrar trebuie sa plateasca penalizari de 0,1% pe zi de intarziere. Se pare, insa, ca nu prea ii pasa de acel contract si ca nu dau nicicum de dansul. Cum as putea sa imi recuperez banii? este frustrant si stresant sa stiu ca imi foloseste logourile fara sa fi le fi platit.
I-am trimis factura in 12 iulie. Cum nu a raspuns imediat, la cateva zile l-am intrebat daca a primit-o si a spus ca da si ca face plata ''saptamana viitoare''. Cum in urmatoarea saptamana dupa ce am discutat nu a platit, i-am trimis un mail sa ii reamintesc sa plateasca. A spus ca plateste ''saptamana viitoare'' cu conditia ca eu sa ii trimit in format vectorial un logo de care avea nevoie. Am trimis si... nu a mai dat niciun semn.