avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... gratiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

gratiere

Buna ziua!

am urmatoarea intrebare:

-in cazul unei gratieri , se gratiaza si dosarele penale aflate in cercetare la momentul gratierii?sau le afecteaza in vreun fel?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 13:50, 3 August 2017
Nu se gratiaza intrucat in acele cazuri nu a intervenit o condamnare.

Potrivit Codului penal, art. 160 Graţierea are ca efect înlăturarea, în totul sau în parte, a executării pedepsei ori comutarea acesteia în alta mai uşoară. Graţierea nu are efecte asupra pedepselor a căror executare este suspendată sub supraveghere, în afară de cazul în care se dispune altfel prin actul de graţiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectul gratierii asupra pedepselor cu suspendare Bencipici Bencipici Graţierea are efecte şi asupra pedepselor a căror executare este suspendată condiţionat? (vezi toată discuția)
Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)
Gratiere A.C.A.B. A.C.A.B. Buna ziua, mi s-a intocmit un dosar penal in anul 2016 iar in urma caruia am primit 1 an inchisoare cu suspendare in 2017.Intrebarea mea este daca beneficiez ... (vezi toată discuția)