avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Publicitatea declaraţiei de căsătorie - timp ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Publicitatea declaraţiei de căsătorie - timp efectiv pana la incheiere

Buna ziua ,
Am si eu nevoie de interpretarea unui alineat din noul cod civil .
Si anume:
CAPITOLUL II
Încheierea căsătoriei
SECŢIUNEA a 2-a
Art. 283
Publicitatea declaraţiei de căsătorie
"(1) În aceeaşi zi cu primirea declaraţiei de căsătorie, ofiţerul de stare civilă dispune publicarea acesteia, prin afişarea în extras, într-un loc special amenajat.....
(3) Căsătoria se încheie după 10 zile de la afişarea declaraţiei de căsătorie, termen în care se cuprind atât data afişării, cât şi data încheierii căsătoriei."

Intrebarea mea este : incheierea casatorie in conditii normale conform legii ( fara derogari si alte aprobari) se poate face in a 10-a zi calendaristica de la data declararii casatoriei sau OBLIGATORIU minim a 11-a zi ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Starea civila. speta, am nevoie de putina indrumare radualexandru90 radualexandru90 1. Cu ocazia incheierii unei casatorii, ofiterul de stare civila a omis sa intocmeasca actul de casatorie, desi a luat consimtamantul sotilor. La o luna dupa ... (vezi toată discuția)
Casatorie polegnala polegnala Ma pot recasatori cu aceeasi persoana? (vezi toată discuția)
Casatorie la bordul unei aeronave dan_33 dan_33 Sunt comandant de aeronava si am primit o intrebare putin bizara: se poate, legal, oficia o casatorie civila la bordul aeronavei, de catre comandant? Daca da, ... (vezi toată discuția)