Buna ziua!
Vreau sa va supun atentiei urmatorul caz. Sunt angajat pe functia de referent III principal, studii medii, gradatia 3 la DGASPC. Consiliul judetean in urma legii 153 / 2017 a adoptat o hotarare prin care se doreste salarizarea functionarilor si a personalului contractual din aparatul propriu al DGASPC. Pana aici toate bune si frumoase. Hotararea contine o grila cu coeficienti intre minim si maxim. Pentru a se determina un coeficient de ierarhizare cei de la consiliu au venit cu ideea unei evaluari, punctajul obtinut in urma acesteia fiind folosit intr-o formula de calcul pe care nu stiu de unde au luat-o, si anume: Coeficientul minim + (coeficientul maxim-coeficientul minim)*rezultat evaluare/25, unde 25 reprezinta punctajul maxim la evaluare. De mentionat ca pentru a avea punctajul maxim este nevoie ca cel evaluat sa aibe, prin act administrativ, alte sarcini fata de fisa postului, altfel punctajul maxim ce se poate obtine fiind 15. 10 se acorda ptr alte sarcini prin act administrativ. Deci, in cazul meu, coeficientii minim si maxim sunt 1,01 si 1.11. Am aplicat minunata formula, adica : 1,01+(1,11-1,01)*15/25 = 1,07 -> coeficientul ce se aplica la salariul minim de 1450. Aplicand succesiv vechimea am obtinut un salariu de baza de 1839 lei. In luna iunie 2017 salariul de baza era de 1853 lei. Acum intreb, e normal sa se ajunga aici? Daca in urma evaluarii nu se obtine punctajul maxim, automat salariul scade... Nu sunt singurul caz. In institutie e o scadere si cu 200 lei. Ce pot face in situatia asta? Nu stiu daca m-am facut inteles dar la randul meu nici eu nu am inteles cum au stabilit cei de la consiliu coeficientii. Daca merg in instanta, exista vreo sansa sa am castig de cauza? Multumesc anticipat!
Calcul salariu
zainead
Buna ziua,
Sunt salariata la la DGASPC Tulcea, avand functia de inspector I principal in cadrul Serviciului Financiar Contabil din 09.06.2016. Pe dispozitia ... (vezi toată discuția)