avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Daca fratele meu are pensie urmas grad invaliditate accentuat are drept de insotitor sau asistent personal??Mentionez ca nu se poate descurca singur.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:54, 3 August 2017
Faceți o confuzie, nu există grad de invaliditate accentuat, ci handicap accentuat.
Are încadrare în grad de HANDICAP accentuat, care presupune că auto-îngrijirea o are păstrată. Asta presupune gradul de handicap accentuat.
`
Nu are dreptul legal la însoțitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul de însoțitor sau nu? Ramona Robert Ramona Robert Buna ziua numele meu este Robert si in iunie anul acesta am suferit un AVC partea stângă. Deci mâna nu o pot folosi si cu piciorul merg greu. M-am ... (vezi toată discuția)
Insotitor pentru persoana cu parkinson SCHEI SCHEI BUNA ZIUA Ma numesc Iulian Ciovica si sunt in pensie de invaliditate gradul 2 cu handicap accentuat de 8 ani iar boala avanseaza astfel incit nu ma ... (vezi toată discuția)
O pensionara cu grad accentuat de invaliditate, are drept de ... Mitica Stefan Mitica Stefan O pensionara cu grad accentuat de invaliditate, are drept de însoțitor? Este nedeplasabila. Mulțumesc ptr răspuns! (vezi toată discuția)