avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul de însoțitor sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul de însoțitor sau nu?

Buna ziua numele meu este Robert si in iunie anul acesta am suferit un AVC partea stângă. Deci mâna nu o pot folosi si cu piciorul merg greu. M-am pensionat pe caz de boala si pe handicap dar nu am dreptul la însoțitor. Mi sa dat gradul 2 pe caz de boala si accentuat pe caz de handicap. Întrebarea mea este "Am dreptul la însoțitor sau nu"? Desi nu mă pot întreține singur. Ce ar trebui să fac?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:13, 7 Decembrie 2017
Nu aveți dreptul legal la însoțitor.
Potrivit ambelor comisii de expertiză, prin gradele de încadrare în invaliditate și handicap, aveți păstrată auto-îngrijirea personală.
V-ați pierdut în totalitate doar capacitatea de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La gradul 2 pensie de invaliditate cate ore de munca am dreptul? Crislinca Crislinca Buna ziua daca ma pensionat pe caz de boala cu gradul 2 Si o sa iau pensie de invaliditate cate ore am dreptul la munca r ore sau 2 ore? (vezi toată discuția)
un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap gradul ii accentuat luxor93 luxor93 Buna Seara Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana cu handicap Accentuat Gradul II are dreptul la insotitor tinand cont ca nu se bazeaza sa mearga ... (vezi toată discuția)