avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea unui contract de munca pe o perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea unui contract de munca pe o perioada determinata

Buna. Acum cateva zile mi-am semnat preavizul si sunt in ultima saptamana. Acum mi se ofera o marire de salariu daca raman, dar numai daca accept contract de munca pe o perioada de 2 ani. Intrebarea mea este: poti sa-mi dau demisia ulterior inainte de expirarea termenului? Daca da, care este avantajul angajatorului prin acest contract? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 4 August 2017
Puteti demisiona indiferent de natura contractului: pe perioada nedeterminata sau determinata.

Avantajul angajatorului este ca - la expirarea celor 2 ani - contractul inceteaza de drept, ceea ce il exonereaza pe el de unele obligatii prevazute in Codul muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice tip de c.i.m. poate inceta prin demisie, astfel ca va puteti da demisia.

Avantajul angajatorului este ca poate renunta partial sau total la termenul de preaviz, situatie in care salariatul nu va mai primi drepturile banesti pe intreaga durata a preavizului.

Avantajul angajatorului in cazul unui c.i.m. pe durata determinata este ca la expirarea duratei pentru care a fost incheiat nu are nicio obligatie de a va prelungi durata lui.

O astfel de incetare a c.i.m. - demisie - nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Se poate demisiona in cazul unui cim pe perioada determinata? roxanad29 roxanad29 Buna ziua! Am un contract de munca pe perioada determinata: 3 luni de zile.Acesta incheindu-se pe data de 23 a lunii februarie. Pot sa imi depun demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz FlorentinaDave FlorentinaDave Buna ziua . In conditiile in care un angajat are contract de munca pe perioada determinata de 3 luni isi poate da demsia inainte de e*pirarea acestuia fara a ... (vezi toată discuția)