avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma de transport marfa inregistrata in romania- ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma de transport marfa inregistrata in romania- administratorul firmei trebuie sa se angajeze ca sofer

Buna ziua, fratele meu a deschis o firma de transport marfa .el va face transport marfa pe strainatate. Firma este inregistrata in Romania, si el este administratorul firmei. In acest moment tot el va fi si sofer. Dar am inteles ca daca il opreste ISCTR il poate amenda ca nu este angajat in societate ca si sofer? in aceste conditii ce trebuie sa faca ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:34, 4 August 2017
Cunosc doua cazuri identice, in care administratorii unor firme de transport, au fost opriti de ISCTR si amendati pentru ca nu au putut dovedi calitatea de salariat inregistrat ca si sofer la ARR. Unul dintre ei a contestat in instanta amenda si la fond a pierdut.
Solutia este angajarea ca sofer si inregistrarea CIM la ARR.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
LIVIU NISTEA, utilizator
intreb pentru ca el a lucrat in strainatate si acum acolo este in somaj. El trebuie sa depuna acolo niste acte lunar precum ca nu lucreaza nicaieri in UE. Acum daca el se angajeaza aici ca si sofer, automat acolo cred ca i se va opri somajul. Si nu stie cum sa faca, daca ei de acolo din Italia au posibilitatea sa verifice daca are CIM aici in Romania.
Mi-e teama ca va trebui sa renunte, fie la ajutorul de somaj, fie la obtinerea de venituri dintr-o activitate in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o persoana poate fi angajata cu contract de munca ... manuelle manuelle Buna ziua. O persoana poate fi angajata cu contract de munca de 2 ore/zi in functia de Manager transport marfa la mai multe firme? Sau poate sa fie angajat cu ... (vezi toată discuția)
Firma transport marfa sub 3.5 t Mari_S Mari_S Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: As dori sa infiintez un SRL pentru transport marfa, momentan doar in Romania, cu un capital social ... (vezi toată discuția)