avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma transport marfa sub 3.5 T
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma transport marfa sub 3.5 T

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
As dori sa infiintez un SRL pentru transport marfa, momentan doar in Romania, cu un capital social de 1000 ron. Problema este ca nu detin foarte multi bani si nici autoutilitare si as dori sa fac un credit bancar pe persoana fizica pentru a achizitiona macar 2 autoutilitare. Este posibil ca acea suma sa o aduc in firma ca aport de capital (sub forma de imprumut) si in timp sa pot recupera banii?
Deasemenea, din cate stiu nu ii trebuie nici firmei, nici viitorilor angajati (soferi) atestat transport marfa, este corect?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucobusiness , utilizator 11:17, 5 Februarie 2013
DA putei face un contract de creditare intre firma si d-voastra ca PF .
Aveti nevoie de un angajat cu fc. de "Controlor trafic" chiar si cu CIM de 2h e suficiet si trebuie sa va inregistrati la Bursa tranportatorilor.
Multumesc!

Pentru aceasta functie nu trebuie sa aibe si un atestat certificat de cei de la ARR? Eu ca administrator nu l-as putea avea|?

Da ,trebuie sa aiba acest curs de la ARR.,se poate,dar aveti un angajat ca sofer, cine transporta marfa?Nu puteti sa fiti in2locuri deodata..nu?
Ca sa infiintati o firma de transport aveti nevoie de persoana desemnata, altfel nu primiti licenta de transport. Mergeti la ARR si acolo aflati tot ce aveti nevoie pentru a putea deschide o firma de trasport ( ma refer la licente, atestate, etc..). Soferul are nevoie doar de carnet de sofer, avand in vedere ca dvs. aveti masini cu masa maxima autorizata sub 3.5T.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Pentru 3.5t este necesar licenta transport ? nuty nuty Buna ziua , Am o societate mica , profil principal CAEN-2511 Confectii Metalice, iar in domeniile de activitate secundare am si TRANSPORT. Societatea are doi ... (vezi toată discuția)
Trebuie licenta transport pentru tiruri in romania ? olden olden [b]As vrea sa infiintez un srl transport marfa cu sediu social in Romania si cu punct de lucru in Italia,urmand ca activitatea sa fie desfasurata in Italia si ... (vezi toată discuția)