avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere major (student ID)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere major (student ID)

Buna ziua .
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii.
Primesc de la tatal meu o pensie de intretinere lunara stabilita prin sentinta in 2012 Conform careia voi primi pensie de intretinere de la el pana la finalizarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani. De aceea in fiecare an trebuie sa trimit la serviciul lui adeverinta de la facultate.
Va rog sa imi sa imi spuneti daca pierd aceasta pensie daca trec de la studii de zi la studii de I.D.(invatamant distanta, cu o prezenta de 3 zile pe saptamana) tot la aceasi facultate ?.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
utilizatorul10001, utilizator
Cel mai recent răspuns: utilizatorul10001 , utilizator 19:14, 9 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Opinez ca nu, sunteti tot in continuarea studiilor si in cazul in care treceti la aceasta forma de invatamant.
intradevar. Grija mea este sa nu fiu dat in judecata de tatal meu pe motivul ca fiind la studii I.D. insemna deci ca pot sa si muncesc in paralel si astfel sa aibe castig de cauza si sa fiu nevoit sa ii platesc retroactiv din urma? .
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
utilizatorul10001, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tata are acest drept să vă dea în judecată, și să ceară suspendarea pensiei de întreținere.
Instanța de judecată este cea care va decide, în funcție de probele de la dosar.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

"Copilul major, pentru a beneficia de întreţinere de la părinţii săi, trebuie să facă dovada că se află în continuarea studiilor, presupunându-se că din acest motiv este în incapacitate de a munci, ce determină o stare de nevoie. Urmarea unor cursuri cu frecvenţă redusă nu îl împiedică însă să obţină venituri. De altfel, şi în cazul copilului minor, dacă acesta are venituri proprii care sunt îndestulătoare pentru nevoile sale, părinţii nu sunt obligaţi la întreţinere. Deci, cu atât mai mult, copilul major care poate realiza venituri, programul cursurilor pe care le urmează neîmpiedicându-l să muncească, nu poate solicita întreţinere de la părinţii săi". - (Trib. Călăraşi, dec. civ. nr. 640/R/2010, portal.just.ro).

Multumesc ptr. raspunsuri.:bow:

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Am terminat clasa a-XII-a si primesc pensie de intretinere de la tatal meu.Ma intereseaza daca primesc somaj mai pot primi pensie? Care este tipul ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensia alimentara ? tictac2 tictac2 Buna ziua. Asa cum am scris in subiect am o intrebare in legatura cu pensia alimentara. Momentan sunt student in anul I si as vrea sa stiu daca pe perioada ... (vezi toată discuția)