avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua !
Am terminat clasa a-XII-a si primesc pensie de intretinere de la tatal meu.Ma intereseaza daca primesc somaj mai pot primi pensie? Care este tipul de invatamant pe care trebuie sa il urmez ca sa pot primi pensie in continuare ( facultate la zi, la distanta , la frecventa redusa, o postliceala)?
Multumesc!
Daca veti primi ajutor de somas, nu veti mai fi indreptatita sa primiti pensie alimentara. Minorul devenit major beneficiaza de pensie alimentara doar daca isi continua studiile.

Care este tipul de invatamant pe care trebuie sa il urmez ca sa pot primi pensie in continuare ( facultate la zi, la distanta , la frecventa redusa, o postliceala)?


Tipul de invatamant pe care ar trebui sa il urmati ar trebui sa fie unul care sa va asigure un loc de munca, nu o pensie alimentara. Eventual, daca va si angajati, cu atat mai bine pentru viitorul si experienta dv. Ganditi-va ca, dupa terminarea facultatii, se va termina si olbigatia de intretinere a parintelui.
dupa ce ai implinit 18 ani obligatia tatalui tau de a-ti plati pensie de intretinere inceteaza.
vei putea sa primesti in continuare bani doar daca il vei da PERSONAL in judecată sau va dori el s-o faca, de buna voie. totusi: tatal tau va fi obligat de instanta sa te tina la facultate insă dacă el demonstrează că ai venituri proprii ... aliluia bani.
asa ca daca-ti faci planuri sa te inscrii la o facultate cu fara frecventa sau la distanta si sa si lucrezi in paralel ... slabe șanse să obții bani și din job și de la tatal tau.
Mi-am dat tatal in judecata si de aceea primesc pensie acum. Ma intereseaza formele de invatamant pentru ca am auzit diferite variante ,cum ca daca faci facultate la frecventa redusa sau la distanta sau daca faci o postliceala nu mai primesti pensie de intretinere.Am nevoie de ajutor financiar pentru a continua studiile si una din formele de invatamant de mai sus mi-ar mai la indemana. Eu intelesesem ca numai daca faci facultate la zi si la stat poti primi in continuare pensie de intretinere si nu stiu spre ce sa ma orientez.
Odata ce realizati un venit, pe o perioada determinata, exista posibilitatea sa se aprecieze ca nu mai este intrunita starea de nevoie, iar pensia de intretinere sa fie sistata.



Pensia de intretinere este acordata celor care studieaza, neavand nicio importanta forma de invatamant aleasa.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ginacom ginacom 1.Buna seara! As dori sa stiu pana la ce varsta primesc copiii pensia alimentara.Pana la 18 ani,sau daca isi continua studiile,dupa aceasta varsta,primesc in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tomacorneljenica tomacorneljenica Copilul este trecut de 18 ani şi are o decizie de a primi \\"pensie alimentară până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani\\". A terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor HCH2009 HCH2009 1. pana la ce varsta poate primii pensie alimentara ? 2. ce forme de invatamant trebuie urmeze copilul pentru a primii pensie alimentara multumesc (vezi toată discuția)