avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Copilul este trecut de 18 ani şi are o decizie de a primi "pensie alimentară până la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani". A terminat liceul, dar nu mai este înscrisă la nici o formă de învăţământ.
Întrebare:
1. Se poate sista pensia alimentară conform deciziei mai sus mentionată?
2. Ce forme de învăţământ poate continua pentru a primi pensie alimentară? Dacă este la învăţământ cu frecvenţă redusă sau la fără frecvenţă?
3. În cazul în care anul acesta stă acasă, iar la anul se înscrie la facultate cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:35, 2 Octombrie 2014
1} da
2) de zi, desi in art de lege cu e precizat, daca ar fi la frecventa redusa, macar teoretic ar putea sa se intretina prin munca. ramane la aprecierea instantei, dar inclin sa cred ca nu ii va da daca se duce la scoala in week-end sau si mai rar.
3) va trebuia sa ceara pensie parintelui/ parintilor imediat ce indeplineste conditiile si daca nu ii dau de bunavoie va trebui sa apeleze la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Am terminat clasa a-XII-a si primesc pensie de intretinere de la tatal meu.Ma intereseaza daca primesc somaj mai pot primi pensie? Care este tipul ... (vezi toată discuția)
Nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas de la m.a.i? omnia omnia Buna ziua.Tocmai vin de la Casa de pensii unde am depus adeverinta de studenta in anul II,zi.Doamna de la ghiseu mi-a raspuns la intrebarea:\"Pana la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mylyk mylyk pana la ce varsta plateste un parinte unui copil pensia alimentara,,,?//???? un tata este obligat sa plateasca pensie alimentara unui ... (vezi toată discuția)