avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas de la M.A.I?

Buna ziua.Tocmai vin de la Casa de pensii unde am depus adeverinta de studenta in anul II,zi.Doamna de la ghiseu mi-a raspuns la intrebarea:"Pana la ce varsta primesc pensie daca sunt stundenta?" in urmatorul fel:"Pana ;la varsta de 26 ani,dar nu ai voie sa faci decat o singura facultate si masterul".Problema e alta eu am 22 de ani,dar dupa terminarea liceului am inceput cursuri la o fundatie,o scoala postliceala,1 an ,nu am luat examenele am ramas repetenta,am inceput iar scoala in anul 1,dar pana la urma am renuntat si la a 2 incercare de a o termina deoarece am fost plecata din tara cateva luni,neprezentandu-ma la examene.Acum sunt studenta in anul 2 la Spiru si am toate examenele luate.Problema este alta,ma poate trage cineva la raspundere pentru cei 2 ani in care am facut acea scoala postliceala,pe care nu am terminat-o si pensia am primit-o in continuare?Va multumesc anticipat.un week-end placut.
omnia a scris:

Problema este alta,ma poate trage cineva la raspundere pentru cei 2 ani in care am facut acea scoala postliceala,pe care nu am terminat-o si pensia am primit-o in continuare?

La intrebarea dvs. de mai sus, care n-are legatura cu titlul topic-ului, raspunsul este, evident, da. Ma mir ca pana acum nu ati primit nicio decizie de debit de la cei de la MAI.

Puteti sa faceti cate facultati doriti pana cand impliniti 26 de ani, nu exista nicio prevedere legala care sa interzica acest lucru. Adeverinta care atesta continuarea studiilor o veti duce, anual, de la o singura facultate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
O sa ma documentez mai mult in legatura cu pensia de urmas,facultatea din prezent si scoala postliceala(care m-a asigurat ca nu e nici o problema daca iau cursurile de la inceput),Casa de Pensii si cu problema celor 2 facultati pana la 26 ani. Va multumesc Doamna Consilier.
In mod cert , veti beneficia de pensia de urmas , pana la implinirea varstei de 26 de ani , facand dovada studiilor, neavand nicio relevanta natura acestora (materale , universitare, doctorale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas geta67 geta67 Buna seara, stie cineva daca la implinirea a 18 ani mai trebuie duse ceva acte la pensia de urmas, avand in vedere ca la inceputul anului scolar am dus ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua daca am 22 ani am terminat o facultate si vreau sa ma inscriu la o scoala postliceala mai am dreptul la pensia de urmas? Stiu ca pana la 26 de ani se ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas marian433 marian433 Salut, Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)