avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua!
Beneficiez de pensie de urmas deoarece tatal copilului meu a decedat. Acum copilul este major si invata la zi la o scoala postliceala. Daca se angajeaza baiatul meu cu carte de munca, dar in acelasi timp isi continua si studiile la zi, mai putem beneficia de pensia de urmas care este pe numele meu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:59, 12 Februarie 2014
Copilul beneficiaza de pensie de urmas pana la implinirea varstei de 26 ani daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant. Trebuie doar sa duceti in fiecare an o adeverinta de la scoala ( imediat dupa 15 sept sau dupa 1 oct. cand incep cursurile). Copilul poate cumula pensia de urmas cu salariul, pana la 26 ani, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas geta67 geta67 Buna seara, stie cineva daca la implinirea a 18 ani mai trebuie duse ceva acte la pensia de urmas, avand in vedere ca la inceputul anului scolar am dus ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaº ? 299KA 299KA Salutare , Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ? Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul . Eu stiam ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua daca am 22 ani am terminat o facultate si vreau sa ma inscriu la o scoala postliceala mai am dreptul la pensia de urmas? Stiu ca pana la 26 de ani se ... (vezi toată discuția)