avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua daca am 22 ani am terminat o facultate si vreau sa ma inscriu la o scoala postliceala mai am dreptul la pensia de urmas? Stiu ca pana la 26 de ani se da pensie cu conditia sa fi la studii.
Dar nu stiu daca pt scoala postliceala mai am dreptul la pensie....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 9 Septembrie 2011
Postliceala???
pai spuneti ca ati terminat facultatea....
....nu vad sensul?
:hammer:
In fine probabil e vb. de postuniversitara???
In orice caz , legea nu face distinctie, daca e vb de a vrecventa acele cursuri, este ok, si daca puteti face si dovada cu adeverinta e si mai bine...
;)Atunci veti primi pensia in continuare...
Mesajul l-am scris ca pt mine, dar este pt un prieten .Da vrea sa faca o scoala postliceala (asistent de farmacie)si nu stie daca mai are dreptul la pensie de urmas sau nu
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
ionut_negoita89, utilizator
Are dreptul la pensie de urmas pana la 26 de ani daca urmeaza cursurile unei unitati de invatamant, indiferent de grad (liceal, post liceal, universitar, masterat, doctorat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas de la m.a.i? omnia omnia Buna ziua.Tocmai vin de la Casa de pensii unde am depus adeverinta de studenta in anul II,zi.Doamna de la ghiseu mi-a raspuns la intrebarea:\"Pana la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cerneamihaita cerneamihaita platesc pensie alimentara pentru fica mea de 22 de ani ce a terminat anul acesta Facultatea Finante Banci - Universitatea din Craiova . Mai departe aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la al doilea master Anniemax Anniemax Buna ziua. Sunt studenta la un master la id in anul 1 si am 22 de ani. cand voi termina masterul voi avea 23 si voi primi pensie de urmas pana in saptembrie ... (vezi toată discuția)