avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

platesc pensie alimentara pentru fica mea de 22 de ani ce a terminat anul acesta Facultatea Finante Banci - Universitatea din Craiova . Mai departe aceasta nu s-a inscris la master ci la o scoala postliceala de asistent de farmacie . Mai sunt obligat sa platesc pensie alimentara in aceste conditii?
VA MULTUMESC!
Daca nu lucreaza, da. Daca face cursuri de zi, veti plati pana la 26 de ani, poate sa faca si cursuri de zidarie.

Pensia de intretinere este platita, cu titlu de exceptie , si majorului.


Asadar, pana la implinirea varstei de 26 de ani va incumba obligatia legala de intretinere, daca este mentinuta starea de nevoie.


Starea de nevoie este generala de lipsa veniturilor obtinute dintr-o activitate remunerata, pe perioada desavarsirii pregatirii profesionale.

Legiutorul nu a calificat forma de invatamant care trebuie parcursa.


Asadar, cata vreme studieaza , fiica dumneavoastra trebuie sprijinita financiar, prin plata pensiei de intretinere.


Neplata pensiei de intretinere, timp de cel putin trei luni, cu rea credinta, reprezinta elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie.

Asadar, daca nesocotiti obligatiile legale ce va incumgba, raspundeti penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ovidiu_fercalo ovidiu_fercalo Buna ziua as dori sa stiu si eu daca dupa terminarea facultati se mai plateste pensia alimentara daca fata mea face curs postliceal farmacie si daca mai este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Logofatu_ctin Logofatu_ctin Am un baiat din prima casatorie la care platesc pensie alimentara , la ora actuala baiatul are 18 ani , la liceu in clasa XII - a si s-a schimbat numele de ... (vezi toată discuția)