Buna seara, stie cineva daca la implinirea a 18 ani mai trebuie duse ceva acte la pensia de urmas, avand in vedere ca la inceputul anului scolar am dus adeverinta de scoala, iar in martie a implinit copilul 18 ani. Deoarece in luna aceasta nu am primit pensia. Va multumesc mult
Da, este necesar sa duceti o adeverinta de la liceul unde fata dv este eleva.Dupa ce termina liceul trebuie sa duceti copie legalizata de pe diploma de bacalaureat, apoi adeverinta de la facultatea unde va fi studenta.Daca nu urmeaza o facultate sau o postliceala atunci nu va mai beneficia de pensia de urmas.
1. Legea 263/2010 spune: Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
...
2. Asadar nu se pomeneste nimic de varsta de 18 ani.
3. Daca a dus adeverinta la inceput de an scolar nu trebuie sa mai duca alta.
4. Mergeti la Casa de Pensii sa vedeti de ce nu ati primit pensia pe aceasta luna.
Pensie de urmaº ?
299KA
Salutare ,
Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ?
Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul .
Eu stiam ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copii
mikutzu_l
Am doi copii , unul minor si unul de 19 ani la facultate.Acestia primesc pensie de urmasi de pe urma mamei. Pensia vine pe numele copilului minor. anul trecut ... (vezi toată discuția)