avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua...as dori un raspuns concret la urmatoarea intrebare:Dupa varsta de 18 ani,copilul devine major..in cazul in care urmeaza o (postliceala sau facultate) ea trebuie sa fie de STAT sau e valabila si cea PRIVATA pentu a primi pensie alimentara in continuare???...si daca el face de exemplu 2(doi) ani de postliceala,trebuie platita pensia alimentara pana la varsta de 26 de ani,chiar daca la varsta de 20 de ani termina postliceala???(se ia in calcul doar perioada studiilor??
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters280044 , utilizator 19:43, 6 Februarie 2013
Nu conteaza daca e de stat sau privata. Va primi pensie doar daca urmeaza cursurile unei unitati de invatamant. Poate urma cate cursuri vrea, dar pensie nu va mai primi dupa 26 de ani.
NU prea inteleg nelamuririle.
Dupa 18 ani copilul primeste pensie daca urmeaza o forma de invatamant acreditata, indiferent ca e de stat sau privata, cu plata sau gratuita, atata timp cat acea forma de invatamant este conceputa de tipul full time, adica nu mai are ragazul de a munci.
pai si daca studiaza la fara frecventa?
NU inteleg, sa va fac eu conexiunile de logica elementara? Spuneti dv. daca invata la FF, o fi avand timp de munca?
Normal ca la asta ma gandeam si eu!!!De unde stiu eu ca nu o sa lucreze in perioada studiilor?

Alte discuții în legătură

Pensie intretinare copil major ALBERTO58 ALBERTO58 Buna seara! dupa varsta de 18 ani se mai primeste pensie de intretinere,daca copilul urmeaza o facultate privata? -dar daca urmeaza cursurile unei scoli ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara monis monis Platesc pensie alimentara unui copil dintr-o relatie. Intre timp fata a facut 18 ani a terminat liceul si nu stiu daca este inscrisa la o alta forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara coryna_urziceanu coryna_urziceanu Pensia alimentara se plateste dupa varta de 18 ani,indiferent de forma de invatamant?(de stat sau privat) (vezi toată discuția)