avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Platesc pensie alimentara unui copil dintr-o relatie. Intre timp fata a facut 18 ani a terminat liceul si nu stiu daca este inscrisa la o alta forma de invatamant. In ultima Sentinta scrie clar ca trebuie sa platesc pana la varsta de 26 de ani neimpliniti daca urmeaza o forma de invatamant . intrebarile mele sunt:
- Cum pot intra in posesia unui model de sistare a pensiei alimentare.
- Platesc pensie chiar daca se inscrie la o forma de invatamant postcliceala sau numai universitara?
- Forma de invatamant trebuie sa fie numai de stat ?
- Pot recupera banii din iunie pana in prezent daca nu mai urmeaza nici o forma de invatamant?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:54, 11 Octombrie 2010
Dacă nu urmează o formă de învăţământ superioară nu trebuie să mai plătiţi pensie alimentară. Forma de sistare este simplă. Pur şi simplu nu mai viraţi banii. Referitor la faptul că ar fi înscrisă în învăţământ superior la buget sau cu taxă, legea nu distinge. Drept urmare pensia trebuie plătită. Dacă aţi sistat plata pensiei odata cu împlinirea vârstei de 18 ani şi dacă ea urmează cursuri superioare, trebuie să ceară acest lucru instanţei sau să vă facă o notificare pentru a vă cere continuarea plăţii.
Si daca cei de la pensii militare (sunt pensionar militar) nu vor sa faca intreruperea acestei pensii numai pe vorba mea?
trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de sistare a pensiei, daca fata nu aduce dovezi ca urmeaza cursuri la zi, veti avea castig de cauza

Pot sa indraznesc sa va rog sa-mi dati un model de cerere pentru sistarea pensiei alimentare? In afara de Sentinta prin care sunt obligat sa platesc, mai trebuie sa atasez ceva la acea cerere?
da trebuie sa atasati copie cisi copie certificat nastere copil in afara de sentinta....cererea este simpla,invocati in cerere acelasi articol de lege pe baza careia fiica primeste pensie....platiti taxa de timbru si timbru judiciar...o sa va spuna judecatorul la primul termensau daca nu judecatorl de serviuciu cand depuneti actiunea in instanta...multa bafta...eu zic insa sa va sprijiniti copilul in continuare...vedeti ce vremuri traim

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Vechime oana8989 oana8989 buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ellena007 Ellena007 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum trebuie sa procedezi sa opresti plata pensiei alimentare?Tatal meu mai are o fiica din fosta casatorie,care e in varsta de ... (vezi toată discuția)