avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum trebuie sa procedezi sa opresti plata pensiei alimentare?Tatal meu mai are o fiica din fosta casatorie,care e in varsta de 22 de ani.In hotatarea de divort specifica ca trebuia sa-i plateasca pensia alimentara pana la majorat.Dupa majorat,a continuat sa-i plateasca pensia pentru ca a continuat studiile superioare,dar acum nu mai urmeaza nici o facultate.Cum trebuie sa procedeze sa nu-i mai plateasca pensia?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ellena007 , utilizator 19:27, 26 Iunie 2012
Tatal, daca doreste, poate inceta pur si simplu sa mai platesca pensia.
Daca pensia i se retine din salariu, trebuie sa ceara in instanta sistarea ei
si cum trebuie sa procedeze in fata instantei?trebuie facuta vreo cerere sau cum?
Da, trebuie formulata cerere de chemare in judecata a fiicei prin care sa solicite sistarea pensiei de intretinere, motivat de faptul ca fiica sa nu mai urmeaza cursurile superioare (dovada de la facultate).

da, daca ajunge la instanta trebuie facuta cerere. Puteti apela la un avocat pt redactarea ei.
E ceva de genul : Domnule presedinte,
subsemnatul cu datele, chem in judecata pe ( fiica ) Y cu datele, in calitate de parat, pt ca prin hot ce o veti pronunta sa dispuneti sistarea pensiei de intretinere la care am fost obligat prin sentinta nr . la data de, in suma de.
Motivele actiunii sunt
in fapt - aratati ca fata e majora si si-a terminat studiile

Temeiul de drept - imi intemeiez cererea pe dispozitiile art 524; 531 (1) noul cod civil
atasez in copie urmat inscrisuri
Atasati copii dupa actul de identitate, dupa vechea hotarare si cam atat.
Depuneti in 3 ex pe care le semnati

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere datorata de tata pensionar unui copil student Lylyca Lylyca Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune legata de pensia de intretinere pentru fiica mea, in cazul divortului parintilor. Dupa trecerea la pensie a ... (vezi toată discuția)