avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de intretinere datorata de tata pensionar unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de intretinere datorata de tata pensionar unui copil student

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune legata de pensia de intretinere pentru fiica mea, in cazul divortului parintilor.
Dupa trecerea la pensie a tatului ei, cand retinera intretinerii nu se mai face de unitatea in care a lucrat si nu mai e depusa in contul fiicei, acesta a incetat sa mai plateasca suma stabilita de instanta.
Intrebat fiind ce s-a intamplat, tatal a replicat ca, .... casa de pensii a verificat si l-a informat ca fiica lui apare ca fiind PFA.
Am citit statutul de functii al "Casei de pensii", dar nu m-am lamurit care este implicarea "casei de pensii" in plata pensiei de intretinere stabilita prin hotaratre juecatoresca !?
Sa fie oare eschiva tatalui ? Cum sa procedeze??
Multumesc anticipat.



Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:40, 26 Decembrie 2010
Daca tatal nu plateste pensia de intretinere doua luni consecutive puteti face plangere de abandon de familie.
casa de pensii nu are nicio autoritate sa sisteze pensia.
tatal poate depune cerere pt sistarea ei la instanta si daca se va dovedi ca majorul obtine venituri, cererea va fi admisa
Lylyca, studentul(a) ce varsta avea in momentul cand debitorul a iesit la pensie? Altfel, pun intrebarea, beneficiarul frecventa cursurile acelei facultati?
daca figureaza ca PFA atunci nu mai poate primi pensie de intretinere.
athe, daca beneficiarul pensiei de intretinere nu a implinit varsta de 26 de ani, si a demonstrat ca isi continua studiile, "condamnatul" trebuie sa-si indeplineasca obligatiile fata de acel copil, chiar daca realizeaza venituri din acel "PFA". trebuie respectate dispozitiile acelei hotarari judecatoresti...

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere daca copilul invata dar realizeaza si venituri ! CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA cazul unui copil ( 22 de ani )rezultat in afara casatoriei care primeste pensie de intretinere de la tata . copilul a terminat o facultate de 3 ani si acum ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)