avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere daca copilul invata dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere daca copilul invata dar realizeaza si venituri !

cazul unui copil ( 22 de ani )rezultat in afara casatoriei care primeste pensie de intretinere de la tata . copilul a terminat o facultate de 3 ani si acum este la master (1.5ani ) , dar si lucreaza . Intrebarea este daca in acest caz , tatal mai este obligat la plata pensiei alimentare daca dovedeste ca fata realizeaza venituri ????
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CONSTANTIN LUCRETIA , utilizator 13:18, 27 Decembrie 2010
Opinia mea este ca nu.
Una din conditiile prevazute de lege in vederea obtinerii intretinerii este indeplinirea conditiei de nevoie.

Daca la copilul minor conditia este prezumata, la major trebuie probata (in tata instantei) ca se afla in nevoie, determinata de neputinta de a muncii, care poate fi atat fiziologica cat si din considerente sociale.
Realizand venituri consider ca nu este indreptatita la pensia de intretinere.

Potrivit art.86 al.2 c.fam.are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui castig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.
Astfel, daca tatal poate dovedi prin probe in fata instantei ca fiica sa realizeaza venituri, acesta poate obtine pe cale judecatoreasca sistarea pensiei de intretinere stabilita in favoarea fiicei.
MULTUMESC
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere praporgescu praporgescu Am 24 de ani si inca primesc pensie alimentara de la tatal meu, Intre timp am absolvit facultatea , am fost admis la master (ASE) la stat fara plata dar pt ca ... (vezi toată discuția)
Care este varsta pana la care se primeste pensie de intretinere? ynicolle ynicolle va prezint o speta cu multumirile anticipate pentru lamuriri,este un caz real si o sa incerc sa fiu cat mai explicita. copilul este major are 23 de ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere ILC ILC buna ziua am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)