avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Am 24 de ani si inca primesc pensie alimentara de la tatal meu,
Intre timp am absolvit facultatea , am fost admis la master (ASE) la stat fara plata dar pt ca mi s-a aferit ocazia sa ma angajez cu norma intreaga pe un salariu bun am incetat sa mai merg la cursuri.
Eu figurez in continuare ca fiind la master si probabilca o sa fac ceea ce este posibil pt. a merge macar la examene.
Intrebarea mea este m de fapt sunt doua:
1. In situatia mea de angajat cu norma intreaga inca la studii la master (forma ZI) , mai beneficiez de pensie de intretinere?
2. In cazul in care nu mai am dreptul la pensie de intretinere , ce trebuie sa fac, sa-l anunt pe tatal meu ca nu trebuie sa mai plateasca?
Multumesc=D>
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
praporgescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:23, 17 Noiembrie 2010
1.Nu
2.Da
buna seara

eu va spun in conformitate cu ce am primit pe forum de la avocat.ro
daca primi-ti de la tata in procente din venitul net trebuie ca tatal sa faca actiune in justitie ,la mine la serviciu asa mi-au cerut .Dar daca tatal este cuminte si tu ai fost un copil cuminte ,spunei si el va decide ,face sau nu actiune

o seara buna
1.Nu, pentru ca are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui castig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.
2.Da, tatal trebui anuntat de situatia intervenita.
Tatal va trebui sa formuleze o actiune de sistare pensie, mai ales daca pensia este stabilita in functie de veniturile pe care le realizeaza, pentru ca in acest caz, angajatorul nu va sista poprirea pensiei decat in baza unei hotarari judecatoresti de sistare pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de intretinere si salariu IonutM92 IonutM92 Buna ziua, Am si eu o intrebare, va rog, daca se poate sa ma ajutati. Am terminat facultatea la ASE Bucuresti luna aceasta si o sa ma inscriu si la master. ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere daca copilul invata dar realizeaza si venituri ! CONSTANTIN LUCRETIA CONSTANTIN LUCRETIA cazul unui copil ( 22 de ani )rezultat in afara casatoriei care primeste pensie de intretinere de la tata . copilul a terminat o facultate de 3 ani si acum ... (vezi toată discuția)
Pensie întretinere soranacn29 soranacn29 Buna seara. Sunt studenta,21 de ani anul 1 la master. Cum trebuie sa procedez pentru a primi in continuare pensia de intretinere de la tatal meu. Acesta a ... (vezi toată discuția)