avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Platesc pensie alimentara unui copil dintr-o relatie. Intre timp fata a facut 18 ani a terminat liceul si nu stiu daca este inscrisa la o alta forma de invatamant. In ultima Sentinta scrie clar ca trebuie sa platesc pana la varsta de 26 de ani neimpliniti daca urmeaza o forma de invatamant . intrebarile mele sunt:
- Cum pot intra in posesia unui model de sistare a pensiei alimentare.
- Platesc pensie chiar daca se inscrie la o forma de invatamant postcliceala sau numai universitara?
- Forma de invatamant trebuie sa fie numai de stat ?
- Pot recupera banii din iunie pana in prezent daca nu mai urmeaza nici o forma de invatamant?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:54, 11 Octombrie 2010
Daca face studii postliceale dupa terminarea liceului si nu facultate exista din partea mea aceeasi obligatie de a plati pensie?
Si totusi un model de cerere de sistare se poate?
Chiar daca urmeaza cursuri postliceale aveti obligatia de a plati in continuare pensie de intretinere.Pensia se acorda daca se afla in continuarea studiilor, indiferent daca acestea sunt cursuri postliceale, unversitare, sau postunivesitare.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Vechime oana8989 oana8989 buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ellena007 Ellena007 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum trebuie sa procedezi sa opresti plata pensiei alimentare?Tatal meu mai are o fiica din fosta casatorie,care e in varsta de ... (vezi toată discuția)