avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Politia economica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Politia economica

Buna,
In cazulunui control a celor de la politia economica au vreun drept sa ridice calculatorele pentru verificarea soft-urilor? Daca da, care sunt conditiile si care este baza legislativa?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 06:09, 1 Octombrie 2009
Da, baza legala este Legea nr 218/2002 - legea Politiei Romane si Codul de Procedura Penala
DA! Au dreptul sa va ridice si intreaga evidenta contabila daca este cazul!B-)
Legea de organizare si functionare a Politiei Romane , precum si Codul de Procedura penala reprezinta baza legala!
Ridicarea se face respectind drepturile procesuale penale in temeiul incalcarii dispozitiilor cuprinse in Legea nr.8/1996, modificata, legea drepturilor de autor.


Ridicarea de obiecte si inscrisuri -art. 96, 97 C. pp , procedeu probatoriu efectuat de organul de urmarire penala sau instanta de judecata, cu scopul de a intra in posesia obiectelor si inscrisurilor care constituie mijloace de proba.se pot ridica orice obiecte si inscrisuri, chiar sub format electronic pe orice suport de stocare, in masura in care pot servi ca mijloace de proba in procesul penal (echipamente electronice si retele de cablu, fibra optica, radio, satelit si altele asemenea, utilizate pentru prelucrarea, stocarea sau transmiterea informatiei).
stiam ca pentru a ridica diverse documente si obiecte este necesară în primă fază o autorizaţie de percheziţie domiciliară, pentru a putea pătrunde in sediul persoanei juridice, iar apoi o autorizaţie de percheziţie a sistemului informatic, ambele emise de judecători. Obţinerea acestora presupune, însă, în mod automat, existenţa unui dosar penal. este corect ce spun?

Alte discuții în legătură

Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)