avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii sociale obligatorii pentru angajatori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii sociale obligatorii pentru angajatori salariati norma partiala

As dori sa aflu daca, pentru o persoana pensionata de boala gradul III cu drept de munca de 4 ore , se platesc din luna august 2017 contributii sociale suplimentare (pentru salariul minim de 1450 lei ) sau se plateste in continuare pentru salariul brut al acestuia( 725 lei). Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: NegoitaMaria , utilizator 13:27, 7 Septembrie 2017
In speta, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.
Pensionarii de boala gradul III nu au voie sa lucreze decat o jumatate de norma. De ce sa plateasca anjajatorul contributiile sociale pentru o norma intreaga ? Acesta nu poate lucra 8 ore. Multumesc !
Legea scuteste numai pe persoanele pensionate la limita de varsta , restul celor care pot cumula pensia cu slariul nu.
Daca pensia de gr. III cumulata cu salariul depaseste 1450 lei , angajatorul va plati contributii sociale in plus ( fata de cele platite pentru 4 ore lucrate) ? Multumesc!
Nu se face cumulul , astfel venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

Alte discuții în legătură

Cei cu pensie de boala 4 ore trebuie sa plateasca sau nu cas la 8 ore? CARPENSIONARI CARPENSIONARI Conform legislatiei in vigoare, cei care lucreaza doar 4 ore trebuie sa plateasca CAS Societate pentru 8 ore. In lege nu se specifica daca cei cu pensie de ... (vezi toată discuția)
Og4/2017 contributii angajator contracte timp partial Paula Pala Paula Pala a aparut noua D112 si am testat-o - desi am inteles ca pentru pensionarii angajati part time angajatorul nu trebuie sa plateasca CAS si CASS majorat, in D112 ... (vezi toată discuția)
Contributii societate incepand cu 01 aug 2017 Daliborka Daliborka Buna ziua Va rog imi puteti spune, avem angajat un student cu 1 ora/zi (5 ore pe saptamana) incepand cu 01 aug 2017 , contributiile datorate de angajator se ... (vezi toată discuția)